Dizi Haberleri

Stranger Things 5. Sezon Çekimleri Yeni Yılda Başlıyor!

Stranger Things 5 için çalışmalar başladı. Indiana’nın bir garip şehri Hawkins‘e dönmemiz için biraz daha zaman var. Bunun için çekimlerin başlamasını bekleyeceğiz ve o da çok yakında başlıyor!

Hayatlarımıza seri bir şekilde giren ama çekimlerinde sorun yaşanan, pandemiye kapılan ve de üzerine yazarlar grevine denk gelen Stranger Things, her şeye rağmen devam etmeye hazır. Duffer Kardeşler‘in, Deadline‘a verdiği bilgiye göre yeni sezonun çekimleri yeni yıl itibariyle başlayacak.

Yakından takip eden FRPNET okurlarının da bildiği üzere Stranger Things’in 4. sezonu, pandemi kurbanı olan yapımlardan biriydi. Yapım birkaç kere durma noktasına gelmişti. Hatta bu sonu gelmeyen durdurmalar yüzünden, bir ara “Acaba iptal mi edilecek?” gibi düşüncelere bile kapılmıştık. Ama sonunda muhteşem bir sezonla buluşmayı başarmıştık.

Son sezonun çekimleri bu yılın başında tam gaz başlayacakken, ABD’de WGA ve SAG-AFTRA olarak bilinen yazarlar topluluklarının greve gitmesiyle birçok yapım durdurulmuştu. Buna benzer bir grev, 2000ler’in ortasında yaşandığında, prodüksiyon amirleri yazar ekiplerini işten çıkarmış ya da geçici olarak yeni ekipler kurmuşlardı. Bu yüzden Lost, Prison Break, Heroes, Simpsons gibi birçok dizi tüm heybetiyle devam ederken bir anda yere çakılmıştı. Aynı şeyin yaşanmaması adına birçok yapımın çekimlerine ara verilmişti.

Grevin sonuçlanmasıyla beraber motorlar artık çalışmaya başladı. Aralarında en merak ettiğimiz serinin son finali için de detaylar kesinleşti. Duffer Kardeşler’in açıklamasına göre, Stranger Things 5 ve son sezon çekimleri 8 Ocak’ta başlayacak. Bundan birkaç hafta öncesinde de masa provaları yapılacağı söyleniyor.

Tabii kafalarda çok fazla soru işareti var. Hawkins’i biz en son bıraktığımızda, bizim Kaybedenler Kulübü, halen çocuktu ama bu grevler, gecikmeler derken hepsi dana gibi oldu. Hikâye nasıl bir yere evrilecek merakla bekliyoruz.

Total Film dergisine röportaj veren, yapımcı Shawn Levy, son sezon için “Çok ama çok büyük bir sinematik anlatının TV serisi olarak aktarılmasını göreceksiniz. Stranger Things’in 5. sezonu izleyeceğiniz büyük bütçeli bir film ayarında olacak.” sözlerine yer vermişti. Bakalım öyle mi olacak?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.