Sinema Haberleri

Star Wars: Episode IX Yönetmeni Colin Trevorrow Filmden Ayrıldı

Orijinal üçlemedeki karakterlerle açılan ancak ağırlığını yeni nesil kahramanlara veren yeni Star Wars üçlemesinin 2. devam halkası Star Wars: The Last Jedi için beklenti sürerken, serinin 9. filminden beklenmedik bir gelişme geldi. Star Wars: Episode IX‘ın yönetmen koltuğuna oturması için anlaşılan Colin Trevorrow‘un projeden ayrıldığı açıklandı.

Safety Not Guaranteed ve Jurassic World gibi birbirinden tamamen apayrı türlerdeki iki filmiyle tanınan yönetmenin projeyle ilgili son gelişmesi sıklıkla senaryo konusunda ortaklık kurduğu partneri Derek Connolly ile birlikte yazdıkları senaryonun rafa kaldırılması ve projenin senaryosu için National Treasure, Sinbad, The Last Panthers ve Glue gibi dizilerde çalışarak adını duyuran senarist Jack Thorne ile anlaşılması olmuştu. Ancak bu gelişme, yönetmenin yapım şirketiyle ayrı düştüğü yönünde değil, Trevorrow’a filme odaklanmak için daha çok zaman verme amacı güden bir hamle olarak algılanmıştı. Ancak gelen son habere göre Trevorrow ile yapım şirketi Lucasfilm arasında ciddi bir vizyon farklılığı söz konusu.

Lucasfilm’den gelen açıklama şöyle;

“Lucasfilm ve Colin Trevorrow, Star Wars: Episode IX projesinde karşılıklı olarak ortaklıklarını sonlandırmayı seçmiştir. Colin, geliştirme süreci boyunca harika bir ortak çalışmacıydı, ancak projemiz için vizyonlarımızın farklı olduğu sonucuna vardık. Colin için en iyisini dileriz ve yakında film hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız.”

Serinin merakla beklenen 8. filmi The Last Jedi’da Luke Skywalker rolündeki Mark Hamill, yakın zamanda kaybettiğimiz ve General Leia Organa rolüyle ikonikleşen Carrie Fisher, Kylo Ren rolündeki Adam Driver, yeni nesil kahramanımız Rey rolündeki Daisy Ridley, Finn rolündeki John Boyega, Maz Kanata rolündeki Lupita Nyong’o, Poe Dameron rolündeki Oscar Isaac, General Hux rolündeki Domhnall Gleeson, C-3PO rolündeki Anthony Daniels, Captain Phasma rolündeki Gwendoline Christie ve Supreme Leader Snoke rolündeki Andy Serkis bir kez daha serinin sevenleriyle buluşacak.

Star Wars: The Last Jedi ise 15 Aralık 2017 tarihinde sinemalarımızda olacak.

Kaynak: Beyazperde

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.