Dizi Haberleri

Önümüzdeki Dönemde Bizi Hangi Diziler Bekliyor?

televizyon-banner

Yaz ayları çoğu insan için tatil ve eğlence demek, buna şüphe yok. Ama yaz aylarını ilgilendiren bir konu var ki toplumun her kesimini bir şekilde etkiliyor: Diziler! İster ulusal kanalların kitap uyarlaması (!) dizilerinin müdavimi olun, isterseniz çevrimiçi yollarla sevdiğiniz yabancı dizileri takip edin, neredeyse hepimiz bir şekilde dizilerle iç içe yaşıyoruz. Lakin adeta uluslararası bir kanunmuş gibi sevdiğimiz diziler yaz aylarında tatile giriyor (e insanlar da iki gün tatil yapmasın mı?) ve bu sırada 3-4 ayımız dizisiz veya kalitesiz yaz dizileriyle geçiyor.

Neyse ki yaz bitti ve Eylül ayı sonu itibariyle takip ettiğimiz diziler, yanlarına yepyenileri eklenerek birer birer ekrana dönüyor. İşte önümüzdeki sonbahar döneminde zamanımıza kelepçe vuracak yeni diziler…

İlk sırada eski konsepte yeni bir dizi olan Gotham yer alıyor. Fox kanalında izleyiciyle buluşacak Gotham’da Batman’i değil, yan karakterleriyle hikayesi işlenen bir Gotham’da kendine yer bulmaya çalışan genç Bruce Wayne’i görüyor olacağız. Dizinin merkezinde ise komiser Jim Gordon yer alacak. Batman’in can düşmanlarının da orijin hikayelerine değinilmesine kesin gözüyle bakabiliriz. Potansiyelini yansıtıp yansıtamayacağını merak ettiğim dizinin yayınlanma tarihi 22 Eylül.

gotham-characters

Aynı gün ekrana gelecek olan bir diğer dizi ise Sleepy Hollow. Johnny Depp’in en sevilen filmlerinden birine de ilham veren, 1820 yılında Washington Irving’in yayınladığı “The Legend of Sleepy Hollow” kısa hikayesinden uyarlanan son yapımın beklenen sesi getirip getirmeyeceği de merak konusu. Aslında ikinci sezonu başlayacak olan dizinin açık konuşmak gerekirse varlığından bile yeni haberdar olduğum için listede yer almasında sakınca görmedim.

sleepy-hollow

Eski Sci-Fi, yeni SyFy kanalının yeni dizilerinden birisi olan Ascension‘a da kısaca değinelim. Dizi, Amerikan Başkanı Kennedy’nin olur da bir gün herhangi bir sebepten Amerikan halkını dünyadan tahliye etmesi gerekirse lazım olur diyerek başlattığı uzay programını konu alıyor. 1960’lı yıllarda Amerikalı bilim insanlarının çaktırmadan keşfettiği başka bir gezegene doğru yüz yıllık yolculuğuna çıkan uzay gemisinin ellinci yılında (ki bu yaklaşık olarak günümüze tekabul ediyor) bir cinayet işlenmiştir. 1960’larda yapılıp uzaya fırlatılan bir uzay gemisinde geçen polisiye hikayesinin izleyicileri ne kadar tatmin edeceğini hep birlikte göreceğiz. Birer saatlik altı bölümden oluşması planlanan dizinin yayın tarihi ise 24 Kasım.

ascension-dizi

Sıradaki dizi başta DC severler olmak üzere tüm çizgi romancıları ilgilendiren The Flash. Arrow gibi CW kanalından yayınlanacak Flash dizisi için çizgi romana uygunluk konusunda sıkıntı olmayacak gibi görünüyor. Arrow’un ikinci sezonunun ortalarında tanışma fırsatı bulduğumuz Barry Allen’ın eğlenceli kişiliğini kendi dizisine de yansıtıp yansıtamayacağını 7 Ekim itibariyle hep birlikte göreceğiz.

First Shots Of Grant Gustin Wearing 'The Flash' Costume

Konsepti bakımından ilgimi en çok çeken dizi herhalde ABC’nin Forever‘ı oldu. New York’ta yaşayan bir adli tıp patologu (mesleğin söylenişi bile ağız dolduruyor) olan esas oğlanımız bu yetmezmiş gibi bir de ölümsüz. Açıklamayı okur okumaz yüzüme Obama’nın “not bad” ifadesini yerleştiren dizinin pilot bölümünü buradan izleyebilirsiniz. Yayın tarihi yine 22 Eylül.

IOAN GRUFFUDD

Sırada Fox’un sözde yeni dizisi Gracepoint var. İngiliz yapımı Broadchurch’ün Amerikan remake versiyonu olan dizi, yine Broadchurch’ün yaratıcı ve yazarından geliyor. Yani tamamen kendi eserine kendileri remake yapıyorlar diyebiliriz. Küçük bir California sahil kasabasında bir çocuğun ölü bulunmasıyla başlayan olayları anlatan 10 bölümlük diziye en azından bir şans vermek için yeterli iki kelime: David Tennant. Yayın tarihi 2 Ekim.

gracepoint

Beklenti yaratan bir diğer çizgi roman uyarlaması da Constantine. Benim gibi çizgi romanlarla çok sıkı fıkı olmayanların Keanu Reaves ile tanıdıkları Constantine karakterinin bu televizyon uyarlaması NBC kanalında kendine yer bulacak. Ekranlarımızdaki doğaüstü dizi sayısına +1 katmaya hazırlanan Constantine’in İngiliz olduğunu aksan hayranlarına belirtip 24 Ekim’i bekliyoruz.

constantine-dizi

Son olarak zamanında birçok X-Files bölümünün yazarlığını yapmış olan Glen Morgan’ın BBC America için çektiği Intruders var. Korku-gerilim-komplo teorisi üçgeninde kendine yer bulmayı hedefleyen dizide esas oğlanımızın çevresindeki kişilerin ruhlarının, ölümsüzlüğü hedefleyen gizli bir cemiyet tarafından değiştirildiğini fark etmesiyle (nasıl oldu orasını ben de çözemedim) olaylar gelişir. Bu arada mevzu bahis dizinin 23 Ağustos’ta yayına başladığını söyleyeyim, yani konusu ilginizi çektiyse ilk 4 bölümünü izleyebilirsiniz.

intruders

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.