Dizi HaberleriVideo Galeri

Neuromancer Dizisi Çekimleri Başladı – Apple TV+’dan İlk Kısa Fragman Geldi

William Gibson’ın kült bilimkurgu romanı Neuromancer, yayınlanışının kırk birinci yılında televizyona uyarlanıyor. Apple TV+, yayınladığı kısa bir tanıtım videosu ile Neuromancer dizisinin resmen yapım aşamasına geçtiğini duyurdu. Yıllardır sinema ve dizi uyarlaması beklenen bu ikonik roman, ilk kez ekranlara taşınmaya hazırlanıyor.

Apple TV+ tarafından paylaşılan kısa fragman, bilimkurgu atmosferine sahip bir barın içerisine doğru ilerleyen bir kamera açısıyla başlıyor. Neon ışıklarla beliren Bar Chatsubo yazısı, kitabın hayranları için oldukça tanıdık bir detay. Neuromancer romanında bu bar, Japonya’nın Chiba City kentinde bulunan Ninsei bölgesinde yer alıyor ve hikâyenin ana karakteri Case’in sık sık ziyaret ettiği mekânlardan biri olarak öne çıkıyor.

YouTube player
Tanıtım videosunu Youtube üzerinden de izleyebilirsiniz

Başrolde Callum Turner Yer Alıyor

Neuromancer dizisinde başrolü, daha önce birçok başarılı projede yer alan Callum Turner üstleniyor. Turner, romanın ana karakteri olan Case’i canlandıracak. Case, geçmişi sorunlarla dolu bir süper hacker olarak, tehlikeli bir dijital casusluk operasyonunun içine çekiliyor. Ona bu macerada eşlik edecek karakter ise Molly. Aynalı gözleri ve suikastçı kimliğiyle tanınan Molly karakterini ise Briana Middleton canlandıracak.

🔸Cyberpunk 2077 Oynayanlar Bu Romana Bayılır mı? – Neuromancer İncelemesi

Dizinin oyuncu kadrosu oldukça dikkat çekici. Callum Turner ve Briana Middleton’ın yanı sıra, Joseph Lee, Mark Strong, Clémence Poésy, Peter Sarsgaard, Emma Laird, Dane DeHaan, André De Shields, Max Irons ve Marc Menchaca gibi isimler projede yer alıyor. Dizi, Tom Clancy’s Jack Ryan ve Dark Winds yapımlarıyla tanınan Graham Roland tarafından geliştiriliyor. JD Dillard ise pilot bölümü yönetecek.

Siberpunk Evreni Yeniden Şekilleniyor

Neuromancer dizisi, dijital dünyanın karanlık yüzünü ve mega şirketlerin gölgesinde gelişen siber suçları ele alacak. Roman, 1984 yılında yayımlandığında türünün öncüsü olarak kabul edilmişti ve Matrix’ten Ghost in the Shell’e kadar pek çok esere ilham kaynağı olmuştu. Apple TV+ tarafından hazırlanan bu on bölümlük dizi, William Gibson’ın eserini ilk kez geniş kitlelerle buluşturacak.

🔸Simülasyon Teorisi Nedir? – Bir Simülasyonda Yaşıyor Olabilir Miyiz?

Henüz dizinin ne zaman yayınlanacağına dair resmi bir tarih açıklanmadı. Ancak prodüksiyon sürecinin başlamasıyla birlikte, önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi ve içerik paylaşılması bekleniyor. Neuromancer, siberpunk tutkunlarının uzun zamandır beklediği uyarlama olma potansiyeline sahip. Apple TV+ izleyicileri için güçlü bir bilimkurgu dizisi yolda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu