Edebiyat

Diskdünya Serisinin 5. Kitabı Hasbüyü Çıktı

hasbuyu-banner

Yakın geçmişte, sonsuzluğun büyülü evrenine uğurladığımız Sir Terry Pratchett’ın, dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan 41 kitaplık, kültleşmiş “DiskDünya” serisi, Büyünün Rengi, Fantastik Işık, Eşit Haklar ve Mort’un ardından, Hasbüyü ile devam ediyor.

Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu’nun özenli baskısıyla raflardaki yerini alan Hasbüyü’de dünyaya her zamankinden çok daha fazla büyü akıyor. Kıyamet, karanlık ve yıkım geliyor. Mahşer yakın!

hasbuyu-kapakBir sihirbazın “sekizinci oğlunun sekizinci oğlu” hasbüyücü olur. Kederle, ölümle sınırlanmamış bir sihirbaz… Coin gibi. Ve hasbüyü insanoğlu için değildir. Dünyanın sonu olur.

Hasbüyü, Rincewind ile Sandık’ın dönüşüne ve DiskDünya’nın karşı karşıya kaldığı en büyük ve belki de en gülünç tehlikeye tanıklık etmenizi sağlıyor.

DiskDünya serisi, hayalgücünün sınırlarını zorlayan kurgusunun yanı sıra kuantum fiziğinden sanayi devrimine, popüler kültür klişelerinden HamletRüzgâr Gibi Geçti vb. edebiyat ve sinema klasiklerine uzanan değişik kültür unsurlarına saygı duruşunda bulunarak gerçek dünyadaki pek çok konuyla dalga geçmesini bilen göz kamaştırıcı bir edebiyat harikası…

“Bu kitabı rahatlıkla Terry Pratchett’ın başyapıtı olarak değerlendirebiliriz. Onun mizahı, adeta nesli tükenmekte olan bir tür.”
The Times

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. diskdunya mı kaldı terry reyiz toprak oldu.bizimkiler daha 5 inci kitapta piuuu eh neyse alır okuruz bi ara.cok uzun zaman once okumustum ilk kitabı sonra nasip olmadı aklımız daha baska seylere kaydı :D ilginc oyle beklendik karakterler beklendik seyler yok kimi bu ne lan der kimi hasta olur ben de iki arada bi derede kalmısım bi sans daha veririz olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.