Dizi Haberleri

Netflix, Bu Yıl Orijinal Yapımlara 17 Milyar Dolar Harcayacak

Dijital yayın dünyasının devlerinden Netflix, 2021 orijinal içerik planlarını, yayınladığı finans raporunda açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri‘nde büyüme hızı yavaşlayan Netflix bu ülkedeki hedeflerini tutturamazken, dünya genelinde yatırımlarına devam ediyor. Son 3 aya ait faaliyet raporunu hazırlayan Netflix, yılın geri kalan dönemi için ön görülen harcamaların ana hatlarını çizdi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Haftalık büyüme grafiğinde görüldüğü gibi, birinci çeyreğin başlarında Bridgerton, Lupin ve Cobra Kai‘nin avantajlarıyla son yıllara benzer bir büyüme yörüngesi izliyorduk. 2020’de Covid-19’dan kaynaklanan prodüksiyon gecikmeleri nedeniyle içeriklerin çoğu ağırlıklı olarak ikinci yarıda ekrana dönecek. Aşıların yaygınlaşması dünya çapında çok dengesiz olsa da, Brezilya ve Hindistan hariç her büyük pazarda yapımları güvenle üretip yedekliyoruz. Bunun devam edeceğini varsayarsak, bu yıl içeriğe 17 milyar dolardan fazla nakit harcayacağız ve geçen senelere göre üyelerimize çok daha fazla orijinal yapım yelpazesi sunacağız.”

Stranger Things ve Orange is the New Black ile başlayıp Cobra Kai, The Witcher, Bridgerton gibi serilerle devam eden Netflix, film kategorisinde de hedef büyüttü. Yayın devi 2021 yılında 70’ten fazla orijinal filmi ekrana getirmeye hazırlanıyor. Zack Snyder‘in Army of the Dead‘i de, her haftaya bir film planlaması yapan Netflix‘te yayınlanacak.

Dünyanın her yerinden yerel ve özgün hikayeler yaratmayı da hedefleyen Netflix, bu yıl İspanya‘dan Below Zero, Kore‘den Space Sweepers, Polonya‘dan Squared Love, Meksika‘dan Who Killed Sara?‘yı aboneleri ile buluşturacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.