Sinema Haberleri

Channing Tatum, Gambit Filmi İptal Edilince Yıkılmış!

Uzun yıllardır ön prodüksiyon aşamasında olan Gambit filmi, Disney ve Fox’un evliliğinin ardından rafa kaldırılmıştı. Channing Tatum ise bu durumdan hiç mutlu değilmiş.

Takvimlerimizi birkaç yıl öncesine çevirdiğimizde, Fox yeni Marvel filmlerine doğru yelken açmaya karar vermişti. Channing Tatum’un başrolü olacağı Gambit için de ilk çalışmalar 2014 yılında başlamıştı. Ancak araya giren diğer projeler, takvimin uygun olmaması, sinemanın değişmeye başlaması derken finalde tüm ipler kopmuştu. Disney ve Fox evliliğinin ardından, yönetim kuvvetini ele alan Disney; Marvel filmlerinin akıbetine de karar vermişti.

Bu süreç devam ederken Channing Tatum da ünlülük basamaklarını birer birer tırmanarak, yıldızını iyiden iyiye parlatmayı başarmıştı. Reid Carolin ile beraber yazdıkları Gambit filminin senaryosunun çekilmesini beklerken, 2019 yılında, Fox’a ait tüm Marvel projelerinin askıya alındığı açıklanmıştı.

Tatum ve Carolin, Variety‘e verdikleri bir röportajda süper kahraman konseptine her zaman sıcak baktıklarını dile getirdiler. Tatum, Gambit için “Gösteriş kelimesini Gambit için sıklıkla kullanırlar. Aralarındaki en havalı insan bence oydu. Çoğu süper kahraman, kıyafetlerinde onlara fayda sağlayacakları şekilde tasarlarlar. Batman’in kemeri vardır. Ama Gambit ‘Hayır, bu bok hiç iyi değil’ derdi. Sadece modayı sevdiği için hoşuna giden şeyleri giyebilirdi.” sözlerine yer verdi.

Bu açıklamaya ek olarak senaryoyu beraber yazdıkları Reid Carolin de, kafalarındaki Gambit filminin Deadpool tarzına daha yakın olduklarını dile getirdi. Romantik ve absürt bir süper kahraman filmi çekmek istediklerini belirtti. Tatum ise filmin gözlerinin önünde yok olmasından dolayı yıkıldığını söyledi:

Gambit ortadan kalktığında, travmaya girdim. Marvel’a ait her şeyi bir anda kapattım. O zamandan beri filmlerini izlemiyorum. Karakteri gerçekten severdim. Bu bana üzücü geliyor çünkü bir arkadaşı kaybetmiş gibi hissediyordum. Ayrıca karakteri oynamaya da çok hazır hissediyordum.

Disney, kendisine geri dönüşünde daha fazla para kazandıracağını düşündüğü bir projeyi tabii ki temelli olarak ortadan kaldırmamıştır. Sadece sırasının gelmesini bekliyordur. Nasıl ki ilk aşamada Fantastic Four ile daha öncesinde Fox markasına ait olan karakterleri MCU filmlerinde göreceğiz, sıra mutantlara da gelecek.

Peki Ne Olmuştu?

Yıllar 2014 yılını gösterdiğinde Fox, Channing Tatum ile anlaştığını ve ünlü oyuncuya Gambit rolünü verdiğini duyurmuştu. O dönemde hazırlık aşamasında olan yeni X-Men ve Wolverine filmlerinde ufak da olsa gözükmesi planlanmıştı. Ancak sonradan ufak bir rol yerine Gambit için tek başına bir film çekilmesine karar verilmişti.

Projeyi 2018 yılında tekrar gündeme getiren Simon Kinberg, Gambit filmi için yapımcılığı üstlenmişti. İlk açıklamalarında filmin romantik komedi havasını taşıyacak ve Gambit ile karakterin ilk eşi Belladonna arasındaki ilişkiyi anlatacaktı. Ryan Reynolds, Deadpool’un ilk filmiyle karakterin kendi havasını yakalamayı başarmıştı. Keza Hugh JackmanWolverine karakteri için aynı şeyi yapıyordu. Kinberg, ilk filmden kendi yönünü belirleyecek ve yıllarca o tema üzerinden gidecek bir Gambit filmi çekmek istiyordu. Fakat Disney ve Fox arasında büyük bir anlaşma yapıldı.

Anlaşmanın ardından, Fox tarafından kağıt üzerinde olan tüm çalışmalar rafa kaldırılmıştı. En başında da X-Men ve ona bağlı diğer karakterlerin filmleri geliyordu. Kevin Feige, 2019 yılındaki Comic-Con etkinliğinde, Fantastic Four ekibinin beyaz perdede boy göstereceğini müjdelemişti. FF ile birlikte Marvel Sinematik Evreni’nin 5. fazı içerisinde X-Men karakterlerini de göreceğimiz söyleniyor.

Bu gelişmelere karşın, 2019 yılında yapılan duyuru sırasında Gambit filminin esamesi okunmamıştı. Normal şartlar altında 2020 yılında vizyon şansı bulması beklenen Gambit filminin iptal edildiğini düşünmek oldukça normal. Ancak Marvel Studios ve Disney, X-Men karakterleri arasındaki en popüler karakterlerden biri olan Gambit’in üzerini tamamen çizmiş olamaz.

Yani uzun lafın kısası, Gambit karakterini yüksek ihtimalle 5. faz içerisinde göreceğiz. Eğer Tatum, Gambit için hevesini kaybetmezse ve Marvel Studios karakter için farklı bir oyuncu ile çalışmak istemezse…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.