Dizi Haberleri

Neil Gaiman Sandman Filmi Uyarlamasını Sabote Etmiş

Gaiman, Sandman filmi uyarlamasını kasten baltalamış. Jon Peters‘ın yazdığı eski senaryo için “Hayatımda gördüğüm en kötü Sandman senaryosu değil, hayatımda gördüğüm en kötü senaryoydu” dedi.

The Sandman’in yaratıcısı Neil Gaiman geçtiğimiz 30 yılda pek çok Sandman filmi ve dizisi projesiyle karşılaştığından bahsediyor. Ancak bunlardan hiçbiri yeterince içine sinmemiş. 90’lardan beri eline pek çok güzel senaryo geçtiğini söylüyor yazar. Hatta çok iyi teklifler de almış. Ancak şartlar hiçbir zaman aklındaki hikayeyi istediği şekilde ekrana uyarlamasına izin vermemiş. Netflix’in bu uyarlamasına kadar.

Dizisinin tanıtımını yapan Gaiman, Rolling Stone’a verdiği bir röportajda onaylamadığı projelerden birini kasten sabote ettiğini itiraf etti. 90’lı yıllarda Sandman’in film uyarlaması için ona gönderdikleri senaryodan nefret ettiğini söyledi.

Jon Peters’ın ofisinden bir adam aradı ve şöyle dedi: “Ee Neil, sana gönderdiğimiz senaryoyu okuma şansı buldun mu?” Ve ben de “Aslında evet, evet. Buldum. Tamamını okumadım ama yeteri kadar okudum” dedim. O da “Bayağı iyi, ha?” dedi. Ben de “Aslında hayır. Gerçekten değil.” dedim. O da “Hadi ama. İlla ki sevdiğin bir şeyler olmuştur” dedi. Ben de “Sevdiğim hiçbir şey yoktu. Hoşuma giden hiçbir şey olmadı. Hayatımda gördüğüm, herhangi birinin yazmış olduğu en kötü senaryoydu. Sadece en kötü Sandman senaryosu demiyorum. Hayatım boyunca elime geçen en kötü senaryoydu” dedim.

(…)

Aksiyon filmi mi olacaktı, nasıl bir şey olacaktı emin değilim. Saçma sapandı. Saçmalıktan öteye gitmiyordu.

(…)

İçinde devasa mekanik örümcekler vardı. Lucifer, Morpheus ve Corinthian tek yumurta üçüzüydü. Aynı aileden gelen ve birebir aynı olan kardeşlerdi. Ve önce kim yakutu, miğferi ve kum kesesini bulabilecek diye yarışıyorlardı. Yarış 1999’un son gece yarısında bitecekti. Yeni milenyumun başlangıcına yetişmeye çalışıyorlardı. Kim hepsini toplarsa kazanan o olacaktı. Ana hikaye buydu.

Neil Gaiman

Harbiden kötüymüş. Gaiman da bunu engellemek için senaryoyu tanıdığı bazı medya çalışanlarına göndermiş. Ve onlardan anonim bir kaynaktan aldıkları bu hikayenin okudukları en kötü senaryo olduğunu söyleyen haberler yazmalarını istemiş. Böylece Sandman filmi projesi bir anda gündemden düşmüş. Jon Peters da Wild Wild West ile ilgilenmeye başlamış.

Gaiman’ın 1996’daki Sandman uyarlaması için Michael Jackson’dan da bir telefon aldığını söylemiştik. Ünlü şarkıcı Dream’i canlandırmanın hayallerini kuruyormuş. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

Rolling Stone’un tüm röportajını da aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Kaynak: GeekTyrant.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.