Edebiyat

17 Yıl Sonra Altın Pusula Serisine Yeni Kitap Yolda!

Philip Pullman‘ın üç boyutlu üçlemesi 1997’de The Golden Compass (Kuzey Işıkları) ile başladı ve 2000 yılında The Amber Spyglass (Kehribar Dürbün) ile sona erdi. Daha doğrusu biz sona erdiğini düşündük.

Philip Pullman, 17 yıllık bir aranın ardından His Dark Materials (Altın Pusula) serisinin yeni kitabının yakında raflarda olacağını açıkladı.

Ekim ayında yayınlanacak ilk kitabın ismi The Book of Dust (Toz Kitabı) olarak açıklandı. Kitapla ilgili bir bilgi verilmemiş olmasına rağmen seriyi okumuş olanlar için “Toz” kelimesi aslında çok anlam içeriyor. Seride Toz; düşünceden, kitabın kahramanı Lyra’nın taşıdığı hakikat anlatıcı cihaza (Aletiyometre) kadar her şeyden sorumlu olan bir parçacıktır. Ve Lyra’nın paralel dünyasındaki Kilise’ye göre Toz, orijinal günahın bir tezahürüdür, çünkü insanlara çekici gelmektedir.

Pullman’ın web sitesinde yayınlanan duyuruya göre The Book of Dust aslında serinin ne öncesini anlatıyor ne de devamını. Pullman, “Bu hikaye His Dark Materials’ın öncesi ya da sonrasında durmuyor, onun yanında duruyor,” diye ekliyor. Lyra, her şeyin merkezinde olacak, hikayeyi o başlatacak ve o bitirecek. Pullman, “Bu kitap ve sonraki kitap, Lyra’nın hayatının iki bölümünü kapsıyor: Lyra’nın hikayesinin başından başlıyor ve 20 yıl sonraki haline dönüyor,” diye açıklıyor.

Üçleme, Lyra ve Will Parry’nin aşık olduğu ancak farklı evrenlerde yaşadıkları için ayrılmak zorunda kaldıkları bir sonla bitmişti. Ayrıca Lyra, aletiyometre okumak ve Cennet Cumhuriyeti’ni inşa etme sözü verirken kendine has yeteneğini kaybetti. Sonrasında neler olacağını çok merak ediyoruz ancak 19 Ekim 2017‘ye kadar beklemek zorundayız.

Bu serinin adı muhtemelen His Dark Materials olmayacak ama serinin adı belli değil. The Book of Dust ile başlayacak serinin üç kitap olması bekleniyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.