Edebiyat

Tolkien Edebiyat Merkezi Hayal Oldu

Yüzüklerin Efendisi film serisinin oyuncularının da dahil olduğu Tolkien’in evini edebiyat merkezi haline getirme kampanyası başarısız oldu.

J.R.R. Tolkien‘ın 1930‘da taşınıp 17 yıl yaşadığı, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit kitap serilerini yazdığı evini edebiyat merkezine dönüştürmeyi amaçlayan bağış kampanyasına, Yüzüklerin Efendisi‘nde Gandalf‘ı oynayan Ian McKellen ile Gimli karakterini canlandıran John Rhys-Davies de katılmıştı.

Tolkien‘ın Oxford‘da bulunan Nortmoor Yolu üzerindeki 20 kapı numaralı eski evinin edebiyat merkezi haline getirilmesini amaçlayan Northmoor Projesi, yeterli bağış toplanamadığı için iptal edildi.

Project Northmoor’un sitesinden yapılan açıklamaya göre; müze için gerekli olan 6 milyon doların yüzde 17‘si yani 1.02 milyon doları (500 bin Sterlin’in 198 bin 637 Sterlin’i) toplandı. Destekleyicilerinden özür dileyen organizatörler, Tolkien‘ın evini yapamasalar da edebiyat merkezini Oxford’da başka bir yerde kurmak için çalışmalara başlayacaklarını duyurdular. Açıklamada; “Dünya yeniden seyahat etmeye başladığında, Tolkien’ın şehrini ve yazılarına ilham veren yerleri hala ziyaret edebileceksiniz. Merkezin çalışmaları şimdiden devam ediyor.” denildi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.