Haberler

Tesla Bot, Tesla AI Etkinliğinde Görücüye Çıktı

Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla AI 2022 Günü‘nü beklentileri yükselterek başlattı. Uzun bir yol kat ettik diyen Musk ardından robotunun yenilenmiş halini ilk kez sahneye çıkardı.

Robot, geçen yılki gibi robot kostümü giymiş bir insan değildi. Bunun yerine Tesla, ikinci yıllık etkinliğinde kabloları açıkta ve biraz titrek de olsa işleyen bir robot tanıttı. Musk’a göre, “herhangi bir destek, vinç, mekanik mekanizma veya kablo olmadan” ilk kez çalışıyordu.

Tesla bot robot

Sahnede kısa bir tur attıktan sonra, stabilite için bağlanan robotun bir ofiste bir kutuyu taşıdığı, bir bitkiyi suladığı ve küçük bir parça kaldırdığı birkaç kısa videoyu içeren sunumun geri kalanı devam etmeden önce robot sahneden ayrıldı.

İlgili Makaleler

Birkaç Tesla çalışanının Robotik 101 dersi olarak tanımlanabilecek demo ve devam eden sunumun amacı daha fazla ilerlemeyi göstermekti. (Sonuçta, kostümlü bir insanın ötesindeki her şey ilerleme olarak kabul edilebilir).

Sonunda Musk, Bumble C olarak adlandırdığı ilk nesil prototipin Optimus‘a dönüşeceğini söyledi. Bu nihai robot, verimli bir şekilde yürüyebilecek ve dengede kalabilecek, 20 kiloluk bir çanta taşıyabilecek, alet kullanabilecek ve küçük robotlar için hassas bir tutuşa sahip olacak. Bumble C prototipi, bir Tesla çalışanının “yaklaşık bir günlük çalışma için mükemmel” olduğunu söylediği 2.3 kilovat saatlik pil takımı ile donatıldı.

Tesla, Bumble C ile aynı işlevselliğe sahip olmayan, ancak dışa doğru daha şık bir görünüme sahip ikinci bir bot gösterdi. Yürüyemeyen bu bot görevliler tarafından sahneye çıkarıldı.

Robotun bazı özellikleri geçen yıldan bu yana değişti. Örneğin, botun ağırlığı 125 pound’dan 160 pound’a yükseldi.

YouTube player

Şirket, enerji ürünlerinden yararlandığını ve pil yönetimi de dahil olmak üzere bu bileşenleri bot için kullandığını söyledi. Tesla araçlarında kullanılan süper bilgisayar da Tesla botunda bulunuyor. Tesla, gelişmiş sürücü yardım sistemi Autopilot’ta kullanılan donanım ve yazılımı bot için de kullanıyor. Tesla botu ayrıca kablosuz bağlantının yanı sıra şirketin “hem robotu hem de robotun etrafındaki insanları korumak için önemli” dediği ses desteği ve donanım düzeyinde güvenlik özellikleriyle donatılmış.

En büyük soru, tüm bu verimliliklerin bir kez botta birleştiğinde, çalışan ölçeklenebilir bir robotla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı. Elbette Musk, Optimus’un sadece 20.000$ olacağını öngördüğü için mümkün olduğunu düşünüyor.

Yaklaşık üç saatlik programın sonuna doğru Musk, Tesla botunun küçük başlayacağını söyledi.

Musk, “Optimist’i fabrikada çok basit testlerle başlatacağız,” dedi. “Belki videoda görüldüğü üzere sadece eşyaları kaldırmak gibi.”

Daha sonra şunları ekledi: “Şu anda sadece temel insansıların iyi çalışmasını istiyoruz ve amacımız kullanışlı bir insansı robota giden en hızlı yol.”

Detroit: Become Human ve hatta Terminator bile gerçeğe dönüşmeye yakın görünüyor. Yakın gelecek robotları aramızda görmeye alışmamız gerekebilir.

Kaynak: TechCrunch

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.