Haberler

FRP Oyunlarınız İçin Masaüstünde Dijital Harita

frp-banner

Projeksiyon cihazı, web tabanlı bir rol yapma sistemiyle birleşirse ortaya muhteşem bir masaüstü oyun çıkabilir.

Reddit kullanıcısı Silverlight da bunu hayata geçirmiş. Zaten Roll20 sitesi için yazılımlar hazırlayan Silverlight, tüm FRP oyuncularının imrendiği görüntüler paylaştı.

Tavana konan ve masa üzerine yansıtılan dijital harita ile Dungeons and Dragons oyunlarına renk katan Silverlight, oyuncularının da gönlünü fethetmiştir muhtemelen.

1 - DampD Minis on Digital Mat 2 - Laptop powering the digital mat 3 - Mini closeup 5 - Overall setup

Bunun dışında Roll20 sitesinin sunduğu bir özellik daha var. Bu özellik sayesinde oyuncuların görüş açısına göre haritanızı da şekillendirebiliyorsunuz. Oyuncuların nereleri gördüğünü böylelikle masaüstünüze de yansıtabiliyorsunuz.

4 - Dynamic Lighting

Eğer evinizde bir projeksiyon cihazınız varsa bu sistemi yapmamak için hiçbir sebebiniz yok. İlla ki Roll20 gibi bir web arayüzünü kullanmanız gerekmez. Frpnet Dijital Kitaplar’daki Zindan Kitabı‘nı indirip içerisindeki zindan tasarımlarını da masaüstünüze yansıtabilirsiniz.

Şimdiden iyi oyunlar!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. roll20’yi son 2 oyunumda kullandım. özellikle oyuncuların bakış açısının haritaya yansıması inanılmaz bi özellik. her karaktere kaç feet görebileceğini tanımlayabiliyorsunuz. bu da oyuncunun ” nereye kadar görebiliyorum abi, ne var orda yaratık mı var” sorularına derman oluyor. ayrıca bu özellikte bright light ve dim light seçenekleri de mevcut . bu da bana nerede hide vs deneyebileceklerini daha net gösteriyor :). projeksiyon güzel bir detay ama hepimizin buna ayıracağı özel bir oda yok. yukarıdaki duruma alternatif olarak büyük ekranlı bir tablet ile bunu dijitize etmeniz mumkun. roll20.net e dm olarak girişinizi yapın, oluşan linki tabletinizin tarayıcısına girin ve tabletiniz o haritayı görmeye başlasın.

    roll20 inanılmaz bir uygulama. tek dezavantajı aylık 4.5 dolar gibi bir rakamı olması. bunu da oyuncular kendi aralarında paylaşırlarsa çok rahat karşılanabilecek bir tutar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.