Dizi Haberleri

IMDB’nin 2023 İlk 10 Listesi Fantastik Yapımlarla Dolu

IMDB resmi olarak 2023’ün ilk 10 dizi listesini fantastik yapımlar ile dolu olarak resmen yayınladı. Filmler ve diziler bağlamında dünyanın en popüler bilgi kaynağı olan IMDB, ‘IMDbPro’, MovieMeter and ‘StarMeter’ sıralamalarından data kullanarak yılın en iyi dizilerini resmi olarak belirledi. 2023, özellikle Star Wars dizileri ile, televizyon için muazzam bir yıl oldu.

IMDB’ye göre yılın en iyi dizileri:

SıralamaDiziler
10Gen V
9The Bear
8Ted Lasso
7The Fall of the House of Usher
6One Piece
5Mandalorian 3. Sezon
4Black Mirror
3Succession
2Ahsoka
1The Last of Us

Lucasfilm, Star Wars dizilerini ilk 10 listesinde görmekten özellikle memnun olacaktır. Şaşırtıcı nokta ise Ahsoka’nın bu kadar yüksek başarı elde etmesi çünkü projenin, iki animasyon Star Wars dizisinin devamı olduğu düşünülürse, riskli olduğuna inanılıyordu.

2023 Star Wars İçin İyi Bir Yıl Oldu & Pedro Pascal Kutlamalara Başlayabilir

2023 yılın asıl kazananı Pedro Pascal oldu. Hem The Last of Us’da hem de The Mandalorian’da başrolde yer alması, ilk 10 listesinde iki girdisi olduğu anlamına geliyor. Mandalorian’ın 3. sezonu 1. ve 2. sezonları kadar iyi eleştiriler almasa da, dizi yine de ilk 10 listesindeki yerini aldı. Pascal aynı zamanda sektörde ne kadar büyük bir oyuncu olduğunun altını çizerek IMDB 2023’ün zirvedeki yıldızı oldu.

Asıl şaşırtıcı gelişme ise, genellikle iyi eleştiriler alan Loki 2. sezon dahil, hiçbir MCU dizisinin listede kendisine yer bulamaması. Mandalorian’ın ilk sezonu, kendisini Disney+’ın en öne çıkan dizisi haline getirecek şekilde, platform piyasaya çıktığında yayınlanmaya başlamıştı ve şimdi öyle görünüyor ki Star Wars dizileri Disney’in en büyük başarısı haline gelmiş durumdalar. 2024 için sadece iki Star Wars dizisinin onay alması ile önümüzdeki yıl konusunda akıllarda soru işareti yaratıyor. Yine de kesin olan bir şey var ki Star Wars, Ahsoka ve Mandalorian ile gücüne güç katıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.