AYBABTUDizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Film Müziklerini Yapan Howard Shore, Amazon İle Yüzüklerin Efendisi Dizisi İçin Görüşme Halinde

Oscar sahibi Howard Shore‘un Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’ndeki müzikleri hâlâ kulağımızdayken Amazon ile Orta Dünya dizisi için görüşüyor olması bütün hayranları heyecanlandırdı.

Şimdiye kadar Peter Jackson’ın üçlemesinden hiç kimsenin dizi kadrosunda bulunmamış olmasına rağmen Deadline‘in haberine göre Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde ortaya sunduğu eserlerle 3 Oscar kazanmış olan Howard Shore, Amazon’un dizisinin müziklerini bestelemek için görüşmeler içerisindeymiş.

İlk sezonu için 465 milyon dolar harcanan ve bu maliyetin onu tüm zamanların en pahalı dizisi yapacak olan Amazon’un Orta Dünya dizisi için çıkan bu haber tüm hayranları oldukça mutlu etti. İlk sezonun çekimleri esnasında ülke değişikliği, yapımcı ekibin değişmesi gibi bir çok durumla karşılaşan dizinin ilk sezonu, bir çok farklı lokasyonda çekim halinde. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin çekildiği Yeni Zelanda’da çekimlerin artık yapılmayacağı daha önceden duyurulmuştu.

J.D. Payne ve Patrick McKay tarafından yürütülen dizisinin türü, Orta Dünya’nın ikinci çağında geçen bir “Epik Drama” olacak. J.R.R. Tolkien‘in yaratmış olduğu ölümsüzleşen bir evren olan Orta Dünya’yı büyük bütçeli bir yapım olarak ilk kez Peter Jackson önderliğinde izlemiştik. Dünya çapında neredeyse bütün sinema ödüllerini toplayan üçlemede, “En İyi Film Müziği”, “En İyi Film Şarkısı” ödüllerini The Lord of the Rings: The Return of the King Soundtrack” ve “The Fellowship (The Lord of the Rings: The Return of the King” adlı eserleyiyle toplayan Howard Shore, yeni dizinin müzikleri halinde görüşme halinde. Hobbit üçlemesinde de yer alan Shore, şayet görüşmeler olumlu sonuçlanırsa şimdiye kadar ki Orta Dünya yapımlarının her birinde rol almış olacak.

Yüzük Savaşı’ndan yüzyıllar öncesini anlatacak olan dizinin içeriği ve tam senaryosu hâlâ daha bir muamma. Diğer yapımlarda da yer almış olan bazı karakterleri görmemiz muhtemel olsa da, henüz rolüne dönecek herhangi bir oyuncunun haberi açıklanmadı.

Howard Shore’un Yüzüklerin Efendisi Senfonisini aşağıdan tekrar dinleyip, kendinizi bir anda Orta Dünya’da bulabilirsiniz.

YouTube player

Sizce, Howard Shore’un dizinin müziklerini yapması durumunda bizlere yeni kalıcı eserler bırakabilecek mi? Düşüncüleriniz neler?

Ek Bilgi: Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Howard Shore’a bir cameo yaptığını biliyor muydunuz?

Rohirrim askeri olarak Shore’u bir kaç saniyeliğine filmde görmüştük.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.