Dizi Haberleri

Gizli Hazine: A Young Doctor’s Notebook Dizisi

A Young Doctor's Notebook Banner

Harry Potter ve Mad Men bir arada. Merak etmeyin, büyü yapan fötr şapkalı sigara içen orta yaşlı adamlar yok. Hikayemiz oldukça fantastik ve bir o kadar enteresan.

A Young Doctor’s Notebook, keşfedilmeyi bekleyen bir mini-dizi

Şimdilik sadece yirmişer dakikalık dört bölümden oluşan tek sezonluk bu dizinin türünü tarif etmek çok da kolay değil. İnsanı yer yer güldüren, fakat bir yandan da herkesin midesinin kaldıramayacağı sahnelerle dolu, enteresan bir dönem dizisi diyebiliriz.

Dizi, Rus yazar Mikhail Bulgakov’un kısa hikayelerinden adapte edilmiş. Olaylar 1917 Rusya’sının dağbaşında tabir edebileceğimiz, yılın çoğunda kar altında kalan bir hastanesinde geçiyor. Ana karakter olan doktorun genç halini (ismini bilmiyoruz) Harry Potter serisinden tanıdığımız Daniel Radcliffe, 1934’teki halini ise Mad Men’in Don Draper’ı Jon Hamm canlandırıyor. Aynı karakteri oynamalarına rağmen dizide ikisinin bol bol diyaloğunu izliyoruz. Karakterin ilginç yönlerinden birisi de aslen Rus olmasına rağmen gençliğinde İngiliz, yaşlılığında Amerikan aksanıyla konuşuyor olması; fakat dizinin hamurunda katı bir gerçekçilik olmadığı için sorun olmuyor.

Dizinin konusuna gelecek olursak, Moskova’nın en iyi tıp fakültesini birincilikle bitirmiş olan yeni mezun doktor, kendisinin de sürekli sorguladığı bilinmeyen bir sebepten dolayı Rusya’nın en ücra hastanelerinden birisinde görevlendirilir. Genç doktor hastaneye ulaştığı A Young Doctor's Notebook 1dakikadan itibaren diğer çalışanlar tarafından kendisinden önce orayı yöneten, fakat ne yazık ki vefat etmiş olan; heybetli, pos bıyıklı, sakallı, karizmatik, yetenekli doktor Leopold Leopoldovich’le kıyaslanır. Koskoca Leopold Leopoldovich’in gölgesinde hayatta kalmaya çalışırken acil durumlarda olanca acemiliğiyle daha önce sadece kitaplarda okuduklarını uygulamak zorunda kalıyor. Bir yandan “Bana hap ver yeter”, “Frengi de neymiş, boğazım kötü, bana öksürük şurubu ver yeter” diyen hastalarla uğraşırken bir yandan da bacakları kesilmediği takdirde ölecek olan 8 yaşında bir kız çocuğu gibi vakalarla uğraşır.

Dizide karakterin genç ve yaşlı hallerinin neden diyalogda olduğunu söylemeyeyim, fakat bu bağ dört bölüm gibi bir sürede çok güzel işlenmiş ve sonuçlandırılmış. Yazının başında da belirttiğim gibi, kimi sahneler çok eğlenceli, fakat hemen sonrasında korkunç bir ameliyat sahnesiyle ya da dramatik konuşmalarla karşılaşabiliyoruz. Dizi çeşitli ruh halleri arasında gidip gelirken Daniel Radcliffe ve Jon Hamm bu git-gelleri oyunculuklarıyla çok güzel yansıtmışlar.

Dizinin ikinci sezonu yine dört bölüm olarak planlanmış ve 2013 Aralık’ta yayınlanması bekleniyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.