Dizi Haberleri

George R.R. Martin, HBO ile 5 Yıllık Anlaşma İmzaladı

Game of Thrones’u yaratan usta yazar George R.R. Martin, bizleri yeniden Westeros’a taşıyacak diziler üzerine çalışan HBO ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisini kaleme alan ve buradan uyarlanan Game of Thrones dizisinin de arkasındaki beyin George R.R. Martin, HBO ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı başlıklı kitap serisinden diziye uyarlanan Game of Thrones, dizi tarihinin en büyük başarılarına imza atan yapımlardan birisiydi. HBO, bu yapımlara yenilerini eklerken Martin’i de kaçırmak istemiyor.

HBO, Mayıs 2017’den bu yana Game of Thrones’un başarısını sürdürecek yeni bir yan yapım arayışı içerisindeydi. Şu anda seriyi yan hikayelerle devam ettireceek 6 farklı proje üzerinde çalışılıyor. En yakında, Westeros’un Targaryen Hanesi tarafından fethini anlatan ve orijinal dizinin bir ön hikayesi olarak sunulacak House of the Dragon. Aynı adlı hikayeye dayanan Tales of Dunk and Egg, Sör Uzun Duncan ve yumurta şeklindeki kafası bir gün tacı taşıyacak olan yaveri Aegon Targaryen’ı izleyen bir başka öncül yapım. 10.000 Ships, Dorne krallığını kuran savaşçı kraliçe Nymeria’yı içeriyor. 9 Voyages‘da hırslı denizci Lord Corlys Velaryon’ı izleyeceğiz ve Flea Bottom, King’s Landing’in arka sokaklarındaki gecekondu mahallesindeki yaşamı araştırıyor. Ayrıca Game of Thrones’un topraklarında geçecek bir animasyon dizisi.

George R.R. Martin, Yeni Yapımlar İçin Çalışacak

Martin, THR’ye göre HBO ve HBO Max için yapımlar geliştirmek üzere bir anlaşma imzaladı. Sözleşme beş yıl sürecek ve bu anlaşmadan 8 haneli bir para alacağı söyleniyor. Martin’in çalışması yalnızca Game of Thrones ile ilgili içerikler üzerine olmayacak. Halen Nnedi Okorafor’un kıyamet sonrası romanından uyarlanan Who Fears Death ve Roger Zelazny‘nin fantastik romanından uyarlanan Roadmarks adlı dizide baş yapımcı olarak görev yapıyor.

George R.R. Martin

Üretken ve parlak bir yetenek olan George R.R. Martin, pek çok kişi tarafından sadece Game of Thrones ile tanınsa da kendisi uzun yıllardır kitaplar yazan ve tarihte önemli izler bırakmış diziler için de senaryolar yazmış bir isim. Bunlar arasında 1987-1990 yılları arasında televizyonda yayınlanmış Beauty and the Beast dizisi ve 1986-1987 yılları arasında yayınlanmış The Twilight Zone yapımlarını örnek verebiliriz.

72 yaşındaki Martin’in ileri yaşta bile, başka yerlerde projeleri var. Wild Cards (Vahşi Kartlar) eseri şu anda Peacock tarafından dizi olarak çekiliyor. Paul W.S. Anderson‘ın, Martin’in kısa öykülerinden uyarladığı In the Lost Lands filminde de Milla Jovovich ve Dave Bautista‘yı izleyeceğiz.

Martin, aynı anda birçok genç meslektaşından daha fazla projede yer alıyor. Bununla beraber, okurlar ise kendisine kızgın çünkü halen Buz ve Ateşin Şarkısı serisini tamamlayamadı. Bakalım bu kadar proje arasında Kış Rüzgarları kitabı ne zaman tamamlanacak…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.