Haberler

Türkiye’nin İlk Bilimkurgu Temalı Web Dizisi – Kutu

kutu-web-dizisi-banner

Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan Kutu, Türkiye’nin ilk bilimkurgu temalı web dizisi unvanıyla yayınlanmaya başladı.

FORBROSCO (Forever Brothers Cooperation) adını verdikleri medya kuruluşlarıyla ilk dizilerine, Youtube üzerinden başlayan üniversiteli gençlerin hazırladığı Kutu ismindeki bilimkurgu dizisi gözünüzden kaçmış olabilir. Ama bu haberi okuduktan sonra bizde olduğu gibi sizde de bağımlılık yaratacak.

Senaryosunu Mehmet Burak Balyan’ın hazırladığı, yönetmenliğini Ömer Faruk Tapsız’ın üstlendiği Kutu, toplamda 60 dakikalık bir mini web dizisi. Her bölüm 10 ila 12 dakika uzunluğunda sürüyor. FORBROSCO’nun hazırladığı bölümler, hem ekibin kendi Youtube kanalı üzerinden hem de Filmler ve Filimler Youtube kanalı üzerinden yayınlamakta.

Şu ana kadar 2 bölüm yayınlanmış durumda. 28 eylül akşamı 3. bölüm izleyenlerle buluşacak. İzlediğim bölümlerden yola çıkarak bir yorum yapmam gerekirse, amatör ama oldukça ilgi çekici bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Zamanda yolculuk ve zaman paradoksunu merkezine alan Kutu, yurdum insanının hayat mücadeleleriyle birleşince pek lezzetli hale gelmiş.

Dizinin konusu ise çok fazla spoiler vermeden anlatırsak şöyle:

Tüm gününü bilgisayar oyunlarına adamış olan Fırat ve onun partilerle ve karı-kızla kafayı bozmuş ev arkadaşı Eren, okullarını bitirmeye çalışan, monoton bir hayat süren iki gençtir. Bir gün Fırat’ın, bir antikacıda bulacağı kutu sayesinde hayatları baştan aşağı değişecektir.

Aşağıdan yayınlanan ilk iki bölümü izleyebilirsiniz. Yeni bölümler eklendikçe Frpnet bünyesinde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Takipte kalın!

Bölüm 1

YouTube player

Bölüm 2

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.