Dizi Haberleri

Game of Thrones’un Umut Veren Drogon ve Ejderhalar Teorisi

Game of Thrones dizisinin 8. sezonunda sona doğru yaklaşırken Westeros iyice karıştı. Artık önümüzde sadece 2 bölüm kaldı ve çok yakında bu fantastik destan da yıllardır beynimizin yanmasına sebep olan teorileri ile nihayete erecek. Şimdi de ortaya çıkan Drogon ile ilgili bir teori kafalarımızı karıştırdı.

BURADAN SONRASI DİZİNİN SON BÖLÜMLERİNİ İZLEMEMİŞ OLANLAR İÇİN SPOILER İÇERİR!

Game of Thrones’un 7. sezonunda Viserion‘un Night King tarafından kendi tarafına döndürülmesi ve sonrasında Winterfell Savaşı’nda ölmesi, hemen sonrasında da Rhaegal‘ın Euron Greyjoy’un askerleri tarafından ballistalar ile vurularak öldürülmesi Daenerys’i oldukça güçsüz ve sadece tek bir ejderha ile bıraktı. Tam da King’s Landing’e büyük bir saldırı planlanırken, askerlerin pek çoğu da Winterfell Savaşı gibi büyük bir muharebeden hem yorgun hem de yaralı çıkmışken ne olacağı merak konusu.

Tam da bu sırada Drogon ile ilgili bir söylenti ortaya çıktı. Söylenen o ki, Drogon’un yavrusu olan başka ejderhalar savaş meydanına gelecek!

Drogon’un Çocukları Mı?

Hatırlarsanız dizinin 4. sezonunun sonunda Drogon ortadan kaybolmuştu ve Daenerys, bu konu hakkında, “Nereye gittiğini bilmiyorum,” demişti. Dizinin hayranları, Drogon’un yavruları olduğu için gittiği teorisini konuşuyorlar.

Bazı kişiler, “Erkek bir ejderha nasıl yumurtlayabilir ki?” diye tartışıyor ancak kitaplara baktığımızda ejderhalar cinsiyetten bağımsız ve dilediklerinde cinsiyetlerini değiştirebiliyorlar. Bu durum, Drogon’un yumurtalar bırakmış olabileceğini açıklıyor.

Ayrıca son sezonun açılışında görünen bir büyük ejderhanın yanında görünen küçük ejderhalar da bunun bir habercisi olabilir. Tabii büyük ejderhanın Daenerys, diğer 3 ejderhanın da Drogon, Viserion ve Rhaegal olduğunu söyleyenler de var ama Viserion zaten bir önceki sezonda Daenerys’ten kopmuştu. Bu da büyük ejderhanın Drogon, diğer küçük ejderhaların da yavru ejderhalar olabileceği teorisini biraz daha güçlendiriyor.

YouTube player

Game of Thrones’un 8. sezon 5. bölüm fragmanında Euron Greyjoy’un gemideyken biraz da şaşkınlıkla gökyüzüne bakıyor olması, hiç beklemediği bir anda gökyüzünden bir ses geliyor olduğunu bize anlatıyor sanki.

Belki de Drogon savaş meydanında savaşırken yukarıda bir ejderha sesi duymak onu şaşırtmış olabilir.

Serinin yaratıcısı George R.R. Martin, büyük bir Yüzüklerin Efendisi hayranı ve bu hikayenin sonunun da Yüzüklerin Efendisi tarzında bir yaklaşımla olacağını yıllar önce bir röportajda söylemişti.

Game of Thrones’un Sonunda Ne Olacağını Tahmin Edebiliriz

2 ejderhanın ölümü ve tek ejderha ile umutsuzluk yaratılması ardından gökyüzünden ejderhaların gelmesi, hem 5. günün şafağında Gandalf’ın Rohan süvarileriyle gelmesi hem de Manwe’nin kartallarının Mordor savaşının sonunda gelmesi gibi bir umut yeşerten an olabilir.

Siz bu teori hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı hemen aşağıya yazın.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.