Dizi Haberleri

Doctor Who, Guinness Rekorlar Listesi’ne Girdi!

Doctor Who - 50 özel bölüm banner

İlk olarak 23 Kasım 1963 tarihinde yayınlanan ve toplamda 4.4 milyon kişinin izlediği ilk Doctor Who bölümünün ardından, bilimkurgu bir daha eskisi gibi olmayacaktı.

2 gün önce, yani 23 Kasım 2013’te yayınlanan 50. yıl özel bölümü ise izleyicileri ekrana kilitledi. 75 dakikalık “The Day of the Doctor” (Doktor’un Günü) isimli özel bölüm, bir rekora da imza atarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

day-of-the-doctorSteven Moffat’ın yazdığı, Nick Hurran’n yönettiği bölümde Savaş Doktor’u John Hurt, Onuncu Doktor David Tennant ve On Birinci Doktor Matt Smith birlikte rol aldılar. Rekor ise yayınlar sayesinde geldi.

The Day of the Doctor isimli 50. yıl özel bölümü, tam olarak 94 ülkede yayınlandı. Bu yayın, en çok ülkede yayınlanan TV drama yayını olarak rekor kırdı. İngiltere’de ortalama 10.2 milyon kadar Doctor Who hayranı var ve bu özel yayın, 2005’ten bu yana en çok izlenen bölüm oldu.

Şu anda net izlenme sayıları belirlenmedi ancak televizyonların dışında; Amerika, Kanada, Latin Amerika, İngiltere, Almanya, Rusya ve İskandinavya dahil toplamda 1500 adet sinemada da bu bölüm gösterildi.

The Day of the Doctor bölümüyle ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.