Dizi Haberleri

Neil Gaiman’ın Dead Boy Detectives’i, 8 Bölümüyle HBO Max’e Geliyor

Neil Gaiman‘ın Dead Boy Detectives çizgi romanlarının dizileştirildiğini eylülde haber vermiştik. İlk bölüm sevilirse dizinin devamı gelecek demiştik. Gaiman ilk bölüme bayıldı, dizi de 8 bölümü kaptı.

Dizi iki hayalet çocuğun maceralarını anlatacak: Charles Rowland ve Edwin Paine. Charles ve Edwin öldükten sonra dünyayı terk etmemeyi seçiyorlar. Onun yerine biraz daha burada kalıp doğaüstü suçları araştırmak niyetindeler. Nitekim bir çocuk zaten ölüyse böyle şeylere bulaşması onun için artık tehlikeli değildir. Öyle değil mi?

İkiliyi ilk kez The Sandman çizgi roman serisinde görmüştük. Ardından Vertigo ile kendi çizgi roman serilerine kavuşmuşlardı. Doom Patrol dizisinde de Charles ve Edwin karakterleri yer alıyordu. Bu dizinin de bir HBO Max dizisi olmasından ötürü aynı aktörler ile yola devam edeceğini tahmin etmiştik. Fakat HBO Max Dead Boy Detectives dizisi için yeni aktörler seçmeyi tercih etti.

Edwin Paine’i George Rexstrew canlandıracak. Bu Rexstrew’ün ikinci aktörlük deneyimi olacak. Charles Rowland’a da Jayden Revri hayat verecek. Onların canlı kanlı arkadaşları Crystal Palace’i de Kassius Nelson oynayacak.

Dizinin pilot bölümü çoktan hazır bile. Neil Gaiman da Lee Toland Krieger‘ın yönetmenliğini yaptığı bu bölümü izleyip gerçekten ve harbiden beğendiğini söyledi. Gaiman bölümü izlemiş olsa da dizinin yapımında aktif bir rol almıyor.

İlk bölümün senaryosunu Supernatural dizisinde de çalışmış olan Steve Yockey yazdı. Hem Supernatural’da yer alan hem de Doom Patrol’da çalışan Jeremy Carver da dizinin baş yapımcısı olacak. Yockey ve Carver’ın yanısıra Berlanti Productions‘tan Greg BerlantiSarah Schechter ve David Madden da yapımcılığı üstleniyor.

İlk bölüm için yazdığımız ve diziyi tanıttığımız eski haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.