Dizi Haberleri

David Tennant, Neden Doctor Who’daki Rolünden Vazgeçti

Doctor Who hayranlarının, yani Whovianlar’ın yıllardır merak ettiği bir soru: David Tennant, bu kadar başarıyla taşıdığı ve çok sevildiği Doctor rolünden neden vazgeçti?

2005 yılında BBC, bir efsaneyi yeniden canlandırmaya karar verir ve Christopher Ecclestone ile anlaşarak Doctor Who’ya yeni bölümler çekmeye başlar. Dizi kısa sürede hem eski hem de yeni izleyicileri bir araya getirmeyi başarır ama Ecclestone projeden ayrılır. Peşine bu role gelecek olan David Tennant, karakterle o kadar özdeşleşmişti ki bu rolü bırakacağı asla düşünülmüyordu.

2005-10 yıllar arasındaki dört sezonluk zamanı kapsayan süreçte Doctor karakteri, David Tennant’a emanet edilmişti. Onlarca muhteşem macerayı bizlerle paylaşan Tennant, Journey’s End bölümüyle bu role veda ederken bizlerinde kalbini çok kırmıştı. “I don’t wanna go.” demesi halen kulaklarımda çınlamaktadır.

Ortaya çıkan bir habere göre Tennant’ın bu rolü bırakmasının nedeni, aslında apaçık ortadaymış. Hatta haberin ilk paragrafında da bahsini geçmiş bulundum.

Tennant, “TARDIS konsoluna tutunup sonsuza kadar orada kalmak kolay olurdu. Fakat derin bir nefes aldım ve ilerlemek için bu kararı verdim.” sözlerine yer veriyor. Yani anlayacağınız karakterin kendisiyle çok fazla özdeşleşmesini istememiş. Üzerine yapışacak Doctor rolü yüzünden, serinin bittiği noktada farklı işlerde yer alabilmesi çok zor olacaktı. Tennant, daha da zor olanı en başında tercih edip bu rolden ayrılmayı tercih etmişti.

Açıkçası iyi de bir karar olmuş. Tennant, başta Broadchurch ve Good Omens dizileri olmak üzere birçok önemli yapımda yer aldı. Ayrıca beyaz perde macerası da başarıyla devam ediyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.