İncelemeler

Fallout Mobil Oyunu “Fallout Shelter” İncelemesi

fallout-shelter-banner

E3 Oyun Fuarı’nda Bethesda yeni Fallout mobil oyunu Fallout Shelter‘ı duyurmuştu. Biz de hemen iOS işletim sistemli telefonlar için çıkan bu oyunu oynayıp size anlatalım istedik.

Oyun genel anlamıyla bir Barınak (Vault) Simülatörü. Bir barınak yaratıyorsunuz ve bu barınağın Overseer‘ı yani yöneticisi oluyorsunuz.

Oyuna ilk başladığınızda karşınıza çıkan kısa öğretici; oda yapmayı, odalara barınak sakinleri atamayı gösteriyor. Odalara barınak sakinlerini atarken de dikkat etmeniz gereken şey, Fallout oyunlarında karakterimizin özelliklerini gösteren SPECIAL sistemi. Her odanın yetenek gereksinimi, her karakterin yetenekleri farklı. Bu nedenle doğru odalara doğru yeteneğe sahip olan kişiler atamalısınız. İnşa edeceğiniz bazı odalar karakterlerin yeteneklerinin gelişmesini sağlıyor. Mesela Ağırlık Odası, karakterin “S” yani Strenght (Güç) yeteneğinin gelişmesine yarıyor.

fallout_shelter_e3_2015_2

Oyunda dikkat etmemiz gereken 3 değişken var. Birisi elektrik gücü, diğeri yiyecek bir diğeri de su. Oyundaki diğer göstergeler de Şişe Kapağı -yani para- ve mutluluk. Bununla birlikte barınağınızda kaç kişi olduğunu görebiliyorsunuz. Sağ alt köşeden de görevlere ve oyun bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

fallout_shelter_e3_2015_3

Oyunda barınak sakinleri de seviye atlıyorlar ve seviye atladıkça yetenekleri de artıyor. Barınağınızı sürekli geliştirmeniz ve büyütmeniz gerekiyor. Bu sayede daha fazla barınak sakinine ev sahipliği yapabiliyorsunuz. Barınak sakinlerinizi eşya bulması için barınak dışına yani Wasteland’e gönderebiliyorsunuz. Yanlarına Stimpack veya RadAway verirseniz hayatta kalma şansları da artıyor. (Nasıl bir yöneticiyiz yahu adamları ölüme gönderiyoruz… Neyse…)

Barınak içerisinde olduğu kadar dışarısında da sorunlar olabiliyor. İçeride yangın çıkabiliyor, dışarıda ise barınağa Raiderlar saldırabiliyorlar. Bunlar için barınak kapınızı güçlendirmelisiniz.

fallout_shelter_e3_2015_5

Barınak içerisindeki yaşam odalarına koyacağınız bir kadın ve bir erkek zaman içerisinde çocuk sahibi olabiliyorlar. Bu arada nüfusunuzun çok hızlı artmamasına dikkat edin; unutmayın elektrik, su ve yemek sınırlı. Çiftler çocuk yapmadan önce ekran o odaya yaklaşıyor ve karakterlerin aşklarını görüyoruz.

fallout-shelter-living-room

Yemek salonunda yemek, su arıtma odasında su ve güç jeneratörünün olduğu odada da elektrik topluyorsunuz. Bu odaların dengesine dikkat etmelisiniz. Eğer yeriniz yoksa bu odaları da yükseltebilirsiniz.

Oyundaki eğlenceli detaylardan birisi de odanın üzerine iki kez parmağınızla tıkladığınızda odaya yakından bakabiliyorsunuz. Bu sırada orada olan barınak sakinlerinin eğlenceli sohbetine de tanık oluyorsunuz.

fallout_shelter_e3_2015_6

Oyun telefonda oynamak için biraz küçük ancak iPad cihazlarda daha keyifli olabilir. Açıkçası Fallout havasını veriyor ancak bir barınak düzenlemek, Sims oynamak gibi zevkli değil maalesef. Bende biraz hayal kırıklığı yarattı ancak oyun sonuçta ücretsiz. Bence siz de indirip kendiniz deneyin. Eğlenceli şeyler var.

GÜNCELLEME: Oyunun Android sürümünün de 1-2 ay içerisinde çıkacağı duyuruldu.

Fallout hakkında daha detaylı bilgi için sizi buraya alalım. Oyunu hemen buradan indirebilirsiniz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.