Sinema Haberleri

Black Panther Filminin Yönetmeni Sonunda Kesinleşti

black-panther-gorsel-002

Önce yönetmen Ava DuVerynay ile başlayan proje, yönetmenin ayrılmasından sonra uzunca bir zaman boş kaldı. Nasıl olacak, yönetmen koltuğuna kim oturacak diye beklerken “Creed” ve “Fruitvale Station” filmlerinin yönetmeni Ryan Coogler‘ın adı geçmeye başladı.

Marvel en sonunda yönetmenin kesinleştiğini ve çekimlerin başlayacağını duyurdu.

İlgili Makaleler

Afrikalı kahraman, Wakanda’nın prensi Black Panther filmini yönetmen Ryan Coogler‘ın yöneteceği kesinleşti ve Marvel resmi olarak açıklamayı yaptı.

ryan-coogler

Yapımcı Kevin Feige, “Bu kadar yetenekli bir yönetmenin Marvel ailesine katılmasından çok mutluyuz,” dedi. “Önceki iki filmindeki başarıları Black Panther için kendisini seçmemizde bize yardımcı oldu. Hayranlar uzun zamandır bekliyorlar fakat Black Panther için en iyi yönetmeni bulduğumuzdan eminiz,” açıklamasını yaptı.

16 Şubat 2018‘de vizyona girmesi planlanan Black Panther filminin büyük bir jeopolitik aksiyon macera filmi olacağı söyleniyor.

Black Panther Kimdir?

Güçleri: Vibranium denen kurşunları bile durdurabilen özel bir maddeden yapılmakta olan kostümü ona pek çok avantaj sağlar. Bu kostüm onun alabileceği fiziksel zararları en aza indirir, ayrıca gölgelere daha iyi gizlenebilir. Vibraniumdan yapılma pençeleri ve yüksek mesafelere sıçrayabilmesini sağlayan botları vardır. Ayrıca özel enerji bıçakları da taşımaktadır.

black-panther

Biyografi: T’Challa bir Afrika ülkesi olan Wakanda’nın kralı T’Chaka’nın oğludur. Wakanda’nın ekonomisindeki en büyük avantaj çok nadir bulunan özel bir metal biçimi olan “vibranium” çıkartılan madenlerdir. Babası vibranium madenlerini ele geçirmeye çalışan Ulysses Klaw tarafından öldürülünce T’Challa intikam almaya yemin etti ve madenlere yapılan saldırıyı engellemeyi başardı.

Avrupa ve Amerika’daki en iyi okullarda okuyarak eğitimini tamamlayan T’Challa babasının tahtını teslim almak için geri döndü. Dövüş ve avcılık konusunda sınavlardan geçerek fiziksel yeteneklerini ispatlamayı başardı. Wakanda’nın panter tanrısı olan Black Panther ünvanını aldı. T’Challa’nın yönetimindeki Wakanda modern ve yüksek teknolojiye sahip, fakat Afrika geleneklerine de sıkı sıkıya bağlı bir ülke oldu. T’Challa kendisine yakıştırılan Black Panther adıyla ülkesinin en iyi savaşçılarını yönetip iç ve dış tehditlere karşı ülkesini korudu. Bu sırada Fantastic Four ve Captain America gibi dostlar edindi.

black-panther

Captain America birara Avengers’dan ayrıldığında Black Panther’a ekipte onun yerine geçmesini teklif etti. Black Panther bu teklifi kabul etti, çünkü bu sayede hem Kuzey Amerika ve onların suçla mücadele yöntemleri hakkında daha fazla şey öğrenecek, hem de Wakanda’nın batıdaki temsilcisi olabilecekti. Aslında bu teklifi kabul etmesinin bir diğer nedeni de Avengers’daki bilgisayarlar sayesinde Amerikan hükümetinin gizli bilgilerine ulaşabilecekti. Ülkesinde yerini bir başkasına devredip Amerika’ya giden T’Challa burada Luke Charles adlı yeni bir kimlik alarak Amerika’daki genç Afro-Amerikalılara soylarının eski kültürlerini öğretebilmek için öğretmenlik yapmaya başladı.

black-panther-resim

T’Challa bir süre sonra Wakanda’ya geri döndü, ama ara sıra Avengers ve Fantastic Four’a yardımcı oldu. Wakanda’ya dönüşünden beri Avengers’ın yedek üyelerinden biri oldu, çünkü tüm gün Avengers’da çalışan bir üye olmak istemiyordu, bunun yerine Wakanda’nın kralı olarak ülkesine karşı olan sorumluluklarına ağırlık vermek istiyordu.

T’Challa Wakanda ile bağlantılı bir cinayeti araştırmak için New York’a gitti. Yokluğu sırasında Wakanda’da çıkan sivil savaş ve politik yozlaşma yüzünden tahtını kaybetti. Ülkesine geri dönmeyip ABD’de kalan T’Challa kendisine yeni bir kimlik edindi ve Black Panther olarak maceralarına da devam etti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.