Sinema Haberleri

Guillermo del Toro’nun Nightmare Alley Filminden Fragman Geldi

Nightmare Alley çekimleri Aralık 2020‘de tamamlamıştı. Ancak filmin ilk görselleri ve fragmanı bu hafta yayınlandı. 17 Aralık 2021‘de vizyona girecek film, yönetmeni Guillermo del Toro‘nun alışkın olduğu R rating kategorisinde geliyor.

Nightmare Alley Guillermo del Toro’nun diğer boyutlardan gelen varlıklar trendinin dışında kalacak bir film. Zira bu hikayede dünya dışı hiçbir varlık yok. Filmin ismi yönetmenin adıyla yan yana gelince fantastik korku izlenimi yaratsa da bu kez suç, aksiyon ve drama türünde bir film geliyor.

Fragmanı buradan izleyebilirsiniz.

YouTube player

Film William Lindsay Gresham‘ın 1946’da yayınlanan aynı isimli romanının hikayesinden esinleniyor. Kitap, 1947’de de beyaz perdeye uyarlanmıştı. Ancak del Toro referans olarak filmi değil, romanı aldıklarını söylüyor. Ortaya farklı bir hikaye çıkarmayı istediğini de vurguluyor.

Bu hikaye 1990’dan beri yönetmenin masasında duruyordu. Bu filmde de rol alacak Hellboy aktörü Ron Perlman hikayeyi bulup del Toro’ya getirmiş. del Toro ile birlikte bu hikayenin bir parçası olmak istediğini söylemiş. Hikaye yönetmenin de ilgisini çekmiş ancak romanın uyarlamasını yapmanın hukuki süreci çok sancılı geçtiğinden fikir yıllarca masada kalmaya devam etmiş. Küçüklüğünden beri noir hikayelere hayran olduğunu söyleyen ünlü korku yönetmeni, nihayet bu türde bir film hazırlayabildiği için çok mutlu olduğunu saklamıyor.

Nightmare Alley

Kötücül karnavalları, noir hikayeleri ve 1940’ları sevenleri mutlu edecek bir film olacak Nightmare Alley. Karnavalın aldatmalar ve baştan çıkarmalar ile dolu hikayesini izleyeceğiz. Bradley Cooper, zihin okuyabildiği izlenimi yaratan şovuyla şehirlerde ünlenmiş eski bir karnaval çalışanı olan Stanton Carlisle‘ı canlandıracak. Stanton Carlisle numaraları ile şehrin milyonerlerini dolandırmayı hedefliyor. Fakat Psikiyatrist Dr. Lilith Ritter, Carlisle’ın numarasını fark ediyor ve onun bir şarlatan olduğunu gözler önüne sermeye çalışıyor. Ancak sonra bu entrikanın bir parçası olmayı daha çekici buluyor.

Filmin oyuncu kadrosu birçok ünlü ve tanıdık ismi barındırıyor. Bunlardan bazıları:

Filmin uyarlandığı romanın Türkçe çevirisi ne yazık ki bulunmuyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.