Haberler

Dört Elementin Ustası Avatar’ın FRP Oyunu Geliyor

Yediden yetmişe herkesin beğenesini toplayan Avatar çizgi dizisi serisinin yapımcısı Nickelodeon, biz rol yapma oyunları severlerin uzun yıllar süren taleplerine daha fazla direnemeyip kolları sıvadı ve Magpie Games ile bir anlaşma imzalayarak Avatar Legends: The Roleplaying’in Şubat 2022’de çıkacağını duyurdu!

Magpie Games her ne kadar Nickledeon ile telif anlaşması imzalamış olsa da yaklaşık 10 yıldır tasarladığı bu rol yapma oyunu için Kickstarter’dan bağış kampanyası başlatmıştı. 3 Ağustos’ta 50.000 dolarlık hedef koyarak başlatılan kampanya 15 gün bir sürede beklentileri aşarak tam 6.000.000 dolara ulaştı ve bir rekora imza attı. Artık en çok bağış toplanan masaüstü rol yapma oyunu unvanını taşıyor!

Nasıl Bir Mekanik Bizleri Bekliyor?

Öncelikle oldukça detaylı bir tasarım aşamasından geçtiğini söylemekte fayda var. Sadece dört elementi bükebilen sıradan karakterler değil, pek çok savaşçı sınıfı, teknoloji ustası ve ruhani karakterler yaratmak da mümkün. Karakterlerimizin dövüş yetenekleri, diplomasi kabiliyetleri ve problem çözme güçleri dört temel özellikle belirleniyor: Yaratıcılık, Odak, Denge ve Tutku.

Hangi Avatar’ın Döneminde Oynamak İstersiniz?

Kural kitabında son dört Avatar’ın ve Avatar Roku ile Avatar Aang’in uyanışı arasında geçen Yüz Yıl Savaşı dönemine ait oldukça detaylı bilgiler bulunuyor. Bu bilgiler ışığında oyununuzu istediğiniz dönemde hazırlayabileceksiniz.

Her Şey Dengeyle İlgili

Denge, denge, denge! Avatar’ın görevinin tüm uluslar arasında ve insanlarla ruhlar arasında denge kurmak olduğu defalarca gözümüze sokulsa da bunun önemini bu oyunla anlayacaksınız. Her karakterin kendi seçimine göre bir denge çubuğu olacak ve bu çubuğun iki ucunda birbirine zıt iki prensip yer alacak. Örneğin “Kendini Geliştirme ve Gelenek” ya da “Özgürlük ve Rol Benimseme” gibi.

Oyuna başlarken çubuğun tam ortasında, “0”da bulunacağız ve oyun içinde verdiğimiz kararlara göre çubuğun bir tarafına kaymaya başlayacağız. Bu da bize kaydığımız prensiple ilgili atacağımız zarlara bonus sağlarken zıt prensipte ceza almamıza neden olacak. Mesela Azula’nın Zuko’yla sürekli dalga geçmesi Zuko’nun Gelenek’ten Kendini Geliştirme’ye kaymasına sebep oluyor.

Element Bükme ve Dövüş

Oyuna başlarken önce bir eğitim şekli seçiyoruz. Dört elementten biri, silah ya da teknolojinin bir alanı gibi. Ardından seçtiğimiz eğitimdeki dövüş stilimizi seçiyoruz. Örneğin Kyoshi gibi yelpaze kullanarak hava bükebilir ya da hançerli dövüş stili seçerek düşmanlarınızı katı yüzeylere mıhlayabilirsiniz.

Tüm karakterler temel “Saldır, Karşılık Ver, Savunma Yap” gibi dövüş hareketlerini bilirken “özel teknik” adı verilen daha rafine yetenekleri de seçebilecek. Toprağa Gömülmek, Yıldırımın Yönünü Değiştirmek ya da Chi-Bloklama gibi.

Oyunun oynanışıyla ilgili bilgilerimiz kabaca bu şekilde. Tabii ki detayına girmediğiniz pek çok mekaniği de mevcut. Bunlara oyun çıktıktan sonra yapacağımız incelememizde yer vereceğiz.

Oyunun fiziksel kopyasının temel kutusuna ve tüm dijital ürünlerine sahip olmak için 75$ vermeniz gerekiyor. Üstünde vereceğiniz ücrete göre çeşitli kapak seçenekleri, ek ürünler, zar kutuları ve keseleri, oyuna özel matlar ve haritalara da sahip olabiliyorsunuz.

Oyunun piyasa sürülme tarihi Şubat 2022 olarak duyuruldu. Çıkar çıkmaz sizler için incelemeye çalışacağız. O zamana kadar sağlıkla kalın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.