Dizi Haberleri

Blades in the Dark FRP’si Dizi Oluyor

Hinoğluhin karakterlere büründüğümüz Blades in the Dark masa üstü rol yapma oyununa dizi çekiliyor. Soygunlar, kovalamacalar, okültizm, kanlı yüzleşmeler, tehlikeli anlaşmalar ve daimi karanlık bizi bekliyor.

Warp Films, Blades in the Dark’ın yazarı John Harper ile bir araya gelerek bir dizi projesi başlattı. Şu an için yalnızca bir dizi projesinin başladığını ve yazarın da kadroda yer aldığını biliyoruz.

Blades in The Dark

Blades in the Dark, acemilikten henüz çıkmış karakterleri oynadığımız bir oyun. Alışılageldik FRP sistemlerine göre çok daha hızlı ilerleyen ve kısa süren mücadeleleri destekliyor. Oyun aylarca devam edecek olursa oyuncuların karakterleri çok güç güçlenebilir ve oyunun ruhu yok olabilir. Zira bu oyunda sürekli diken üzerinde duran karakterleri canlandırmamız icap ediyor.

Oyunun en öne çıkan mekaniği flashback özelliği. FRP oyunlarında sıkça karşılaştığımız saatler süren planlamalara bu oyunda yer yok. Blades in The Dark karakterleri aksiyonun ortasına atıyor. Flashback zarları da oyuncuların geriye dönük ve duruma uygun plan yapmalarını sağlıyor. Örneğin, değerli bir kolyeyi çalmak için bir soylunun evine gireceksiniz. Bunu nasıl yapacağınızı oyun yöntecisine bir seçenek ile söylüyorsunuz. Gizlice, sosyal yetenekleri kullanarka ya da zor kullanarak gibi. Seçtiğiniz metoda göre oyun yöntecisi sizi aksiyonun ortasına atıyor. Bir anda koridorda iki iri yarı korumanın karşısındasınız. Eğer flashback zarını tutturabilirseniz oyun yöntecisine “3 saat öncesini hatırlayalım. Ben bunlara rüşvet vermiştim” diyebiliyorsunuz. Böylece hızlı ilerleyen ve oyuncuların da oyun yöneticisine sürprizler yapabileceği bir hikayede yer alıyoruz.

Karakterler

Oyun bize farklı karakter tiplerinden birini seçtiriyor ve karakter kağıdımızın yarısı dolu başlıyoruz. Boş olan yarısı ile karakterimizi özelleştirebiliyoruz. Bu da oyunu hızlı yapan diğer bir özellik.

  • Cutter: Tehlikeli ve korkutucu savaşçı.
  • Hound: Ölümcül keskin nişancı ve iz sürücü.
  • Leech: Sabotajcı teknisyen.
  • Lurk: Casus ve hırsız.
  • Slide: Manipülator ajan.
  • Spider: Ağını örüp bekleyen çapraşık deha.
  • Whisper: Gizemli medyum

Grubumuzun nasıl bir çete olacak?

  • Assassins: Kiralık katiller
  • Bravos: Paralı askerler ve serseriler
  • Cult: Tanrıçanın müritleri
  • Hawkers: Ahlaksızlık bekçileri
  • Shadows: Ajanlar, sabotajcılar ve hırsızlar
  • Smugglers: Kaçakçılar ve yasadışı mal satıcıları

Doskvol

Düşman çetelerin tehditleri, şehrin pamuk ipliğine bağlı siyasi dengeleri, güçlü soylu ailelerin istekleri ve intikam arzusuyla yanıp tutuşan hayaletleri ile Doskvol pek de evim evim güzel evim diyebileceğimiz bir şehir değil. Burada yaşamak için kendimize suçluların dünyasında bir yer edinmemiz gerekiyor. Zira suça bulaşmadan bu şehrin sokaklarında yürümek mümkün değil. Sokakta karşılaştığınız herkes tehlikeli. Belki simyacıdır, belki hurdalardan küçük ama tehlikeli aletler geliştiren bir dahi. Yeterince şanssızsanız okültüst aktivitelere bulaşmış kimselerle bile karşılaşabilirsiniz.

Steampunk temaya sahip şehrin sokakları daima soğuk ve sisli. Doskvol Venedik, Londra ve Prag’ın karışımından doğan bir şehir. Dökülen evleri, karmaşık ara sokakları ve kanallarının üzerinden geçen yüzlerce köprüsü olan bu şehir tıklım tıklım insan dolu. Donvol şimşek kuleleri ile çevrili ve dışarıya çıkmak pek akıl kârı değil. Zira bin yıl kadar önce yaşanan bir afet Güneş’in parçalanmasına sebep oldu ve o zamandan beri karanlığa mahkum olmuş bu gezegende karanlığın varlıkları kol geziyor. Şimşek kulelerinin savunma sağlamadığı alanlara bu yüzden ölüm diyarları diyorlar. Fakat ölüm diyarında gezen avcılar da var şehirde. Çünkü şimşek kulelerinin güç kaynağı ise ölüm diyarlarında yaşayan şeytanların kanları.

Şehirde 48 farklı örgütsel oluşum var. Leviathan üzerinde şeytanları avlayanlar bunlardan yalnızca bir tanesi. 16 tanesi bulaşmayı tercih etmeyeceğimiz ama onayları olmadan da şehirde nefes alamayacağımız kriminal örgütler. Bir kısmı da şehri ayakta tutan örgütler. Mesela taksiciler, rıhtım çalışanları, kilise cemiyeti, muhafızlar, gondol çalışanları, ve hayalet polisleri gibi. Hayalet polisleri olmasaydı intikam arayan ruhlar ve vampirler şehrin kökünü çoktan kurutmuştu.

İlham Kaynakları

John Harper, Blades in the Dark’ı oluştururken ilham aldığı eserlerden bazılarını okuyuculara sunuyor. Yazara göre bu eserler bize Doskvol şehri ve sakinleri hakkında da fikir verebilirmiş.

Diziler: The Peaky Blinders, The Wire, Spartacus, Narcos

Kitaplar: The Vlad Taltos (Steven Burst), Fafhrd and the Grey Mouser (Fritz Leiber), Locke Lamora’nın Yalanları (Scott Lynch), Best Served Cold (Joe Abercrombie)

Video Oyunları: Thief The Dark Project (Looking Glass Studios), Dishonored (Arkane Studios), Bloodborne (Software)

Filmler: Crimson Peak (Guillermo del Toro), Gangs of New York (Martin Scorsese), Ronin (John Frankenheimer), Heat (Michael Mann), Thief (Michael Mann)

Evil Hat Productions‘ın çıkardığı ve John Harper‘ın yazdığı Blades in the Dark FRP kitabı 20 dolardan satılıyor. Bunun yanı sıra birçok ek kural ve hikaye kitabı da bulunuyor.

Blades in the Dark’ın esinlendiği bir çok eser var. Fakat ilk kez ondan esinlenen bir dizi izleyeceğiz gibi görünüyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.