Dizi Haberleri

Blade Runner 2099 Dizisinin Yeni Yönetmeni Belli Oldu

Duyurulduğu günden bu yana başına gelmeyen kalmayan Blade Runner 2099 dizisi yeni yönetmenine kavuştu. Çekimler Nisan ayında başlıyor.

FX‘in Shōgun dizisinin ilk iki bölümünü yöneten ve idari yapımcılığını üstlenen Jonathan van Tulleken, Prime Video‘nun Blade Runner 2099 dizisinin ilk iki bölümünü yönetmek ve idari yapımcılığını üstlenmek üzere anlaştı.

Blade Runner 2099 dizisini Jeremy Podeswa yönetecekti, ancak WGA grevi sonrasında programında çakışmalar meydana gelen Podeswa‘nın yerini Jonathan van Tulleken aldı. Van Tulleken ayrıca kısa süre önce Apple TV+ dizisi The Changeling‘de yönetmen ve idari yapımcı olarak görev yaptı.

Jonathan van Tulleken

Blade Runner 2099 Dizisinin Başına Gelenler!

İlk başta Blade Runner 2099 dizisinin geçtiğimiz yaz Belfast’ta çekilmesi planlanmıştı. Mayıs ayında yazarların grevine bağlı olarak gelişen iş durdurma nedeniyle Blade Runner 2099‘un yapımının muhtemelen 2024 baharına kadar ertelendiği ortaya çıktı. Northern Ireland Screen o dönemde projenin ‘aylardır’ Belfast‘ta hazırlandığını söylemişti.

Ekim ayında Blade Runner 2099 setinin Belfast‘tan taşınacağı duyurulmuştu. Dizinin stüdyosu Alcon, o zamandan bu yana Apple TV+‘ın Foundation‘ı da dahil olmak üzere önemli bilimkurgu dizilerinin çekildiği Çek Cumhuriyeti‘nin Prag kentinde prodüksiyona başladı. Yeni yönetmenini de bulan Blade Runner 2099‘un çekimlerine Nisan ayında başlanması planlanıyor.

Blade Runner 2099 Dizisinin Yeni Yönetmeni Belli Oldu

Ridley Scott da Projede

Blade Runner 2099 adlı sınırlı dizi Alcon Entertainment ve Scott Free Productions tarafından geliştiriliyor. 1982 yapımı orijinal Blade Runner filmini yöneten Ridley Scott, 2017 yapımı Blade Runner 2049‘un devamı niteliğindeki Blade Runner 2099‘un da idari yapımcılığını üstleniyor.

Dizinin Başında Silka Luisa Var

Projenin başında yazar, idari yapımcı ve dizi sorumlusu olarak Silka Luisa bulunuyor. Blade Runner 2049‘u yazan Michael Green; Alcon‘un kurucu ortakları Andrew Kosove ve Broderick Johnson, Alcon‘un televizyon başkanı Ben Roberts, Scott Free‘den David W. Zucker ve Clayton Krueger, Cynthia Yorkin, Frank Giustra ve Isa Dick Hackett ile birlikte yazar olmayan idari yapımcı olarak görev yapıyor. Dizinin yazar ekibinde yer alan Tom Spezialy de Richard Sharkey ile birlikte idari yapımcı oldu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.