Edebiyat

Basılı Kitabın ve Bilimkurgunun Yükselişi

kitap-okuma-banner

Son zamanlarda basında pek çok kez “Artık basılı kitap dönemi bitti, devir e-kitap devri,” gibi söylemleri çokça okuyor ve duyuyoruz. Son gelen istatistikler bu olayı yalanlıyor.

Dünyada en çok e-kitap satışının olduğu ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri’nde 2015’in satış verileri açıklandı.

Los Angeles Times’ın araştırmasına göre geçen yıl ABD’de 571 milyon adet basılı kitap satılmış. Bu sayı, 2014 verilerine göre 17 milyon daha fazla. Bununla birlikte beklentiler e-kitabın, toplam kitap satışlarının %60-%70’i arasında olacağı yönündeydi ancak bu sayı da 2014’ün oranı olan %25‘te takılı kaldı.

Geçen sene yayınlanan kitapların geneline bakıldığında en büyük patlamanın bilimkurgu kitaplarında olduğu görüldü. Hem en çok satılan hem de en çok ses getiren kitaplar yine bilimkurgu türüne aitti. Bu da bizim gibi bu türü sevenler açısından oldukça sevindirici. Ülkemizde de İthaki Yayınları’nın “Bilimkurgu Klasikleri” adı altında basmaya başladığı muhteşem bilimkurgu eserleri de Türk okuyucularının bilimkurguya ilgisini arttırdı.

bilimkurgu-space-opera

Genele baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, “Bilimkurgunun yeni bir altın çağı başladı.” Bunu sadece edebiyatta değil sinemada da görmek mümkün zaten.

Bu basılı furya sadece kitaplarla sınırlı kaldı. Dergilerde ise e-dergi satışları arttı ve basılı dergi satışları azalmaya devam etti. Bununla birlikte bazı dergiler de sadece web yayıncılığına döndüler.

Umarız bu kitap satışları ve bilimkurgudaki artış 2016’da da devam eder. Kitapların ve sinemanın birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünürsek, bu yıl sinemada o kadar güzel filmler göreceğiz ki, fantastik, bilimkurgu ve çizgi roman satışlarının artacağını net şekilde söyleyebiliriz.

Herkese bol kitaplı yıllar diliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.