Edebiyat

Unutulmuş Diyarlar’dan Sürükleyici Bir Roman – Death Masks

death-masks-banner

Unutulmuş Diyarlar edebiyatı hız kesmeden devam ediyor. Diyarlar’ın yaratıcısı Ed Greenwood, yeni serisi Chosen Heirs (Seçilmiş Varisler) ‘in ilk kitabı Death Masks (Ölüm Maskeleri) ile karşımızda!

The Sundering (Ayrılma) ile birlikte Abeir-Toril dünyaları birbirinden ayrılmış, Büyü Tanrıçası Mystra’nın yeniden doğmasıyla büyü tekrar eski haline dönmüş ve Diyarlar’a bir kez daha huzur gelmiştir. En azından birkaç saniyeliğine!

Waterdeep (Derinsu), Harikalar Şehri, Unutulmuş Diyarlar’ın refah düzeyi en yüksek ve en zengin şehirlerinden biri. Bu şehir nesillerdir kimlikleri birbirleri tarafından dahi bilinmeyen Maskeli Lordlar tarafından yönetiliyor. Ancak birisi, ya da birileri, Maskeli Lordları öldürüyor ve şu ana kadar dört Lord öldürülmüş durumda. Dahası bu cinayetlerin ertesi günü şehirde yaşayan üç vatandaş daha ölü bulunuyor; Sembialı şarap tüccarı ve şarap koleksiyoncusu Oszbur Malankar, yarı elf büyücü ve zanaatkar Dathanscza Meiril ve tefeci, arsa zengini ve yatırımcı Ammasker Gwelt.

Ed-greenwood-death-masks-kapakDerinsu sakinlerinin bildiği tek şey birilerinin Maskeli Lordları teker teker öldürdüğü. İşte burada gerçek gizleniyor ve spekülasyonlar başlıyor. Tüm şehir karmaşa içinde. Bunların arkasında kim var? Neverwinter’ın devrik lideri Lord Neverember mi? Zhentarim, Ejderha Tarikatı ya da başka bir dış mihrak mı? Yoksa Derinsu’nun karanlık yer altı şehri Kafatası Limanı’nın çarpık figürü Xanathar mı? Ya da bir isyan planlayıp güç elde etmeyi amaçlayan bir avuç Derinsu soylusu mu?

Şehri yöneten ve diğer Maskeli Lordlar’ın da başı olan başbüyücü Laeral Silverhand’ın bu işlerde bir parmağı olup olmadığı ise bilinmiyor. Söylentilerle ilgili sıkıntı da budur işte; bir kez yayıldı mı durdurulması çok güç olan, hırlayıp gürleyen vahşi bir hayvan misali rastgele dolaşırlar ortada.

Tüm söylentiler bir tarafa, Derinsu artık bir,

KATİLLER ŞEHRİ!

Açık konuşmak gerekirse Ed Usta’nın oyun tasarımcılığını yazarlığına her zaman tercih etmişimdir. Genellikle olayları kendisinin bile kontrol edemeyeceği bir noktaya gelene kadar karıştırarak anlatır ve sonra birkaç sayfayla toparlamaya çalışır. Bu da biz okuyucuları zihnen oldukça yoran bir yazım tarzı.

Ancak the Sundering serisinin son kitabı the Herald ve ondan sonra devamı niteliğinde yazdığı Spellstorm kitaplarını oldukça beğendim. Bu sefer ilk birkaç sayfada tanıttığı 99 karakteri yine birkaç sayfada öldürmeye kalkmamış ve daha duru ve akıcı bir yazım tarzıyla bize hikayelerini anlatmıştı. Sanıyorum bu kitabımızda da aynı yazım tarzını işleyecek gibi gözüküyor. Ayrıca belirtmekte fayda var; Waterdeep gibi büyük ve karışık örgütlenmiş bir şehri Ed Greenwood’dan daha iyi anlatacak bir yazar bulamazsınız!

Kitabımız 7 Haziran 2016 tarihinde çıkacak. Biz de ön siparişlerimizi verdik ve heyecanla kitabımızın çıkmasını bekliyoruz!

Hemen buradan ön sipariş verebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.