AYBABTUHaberler

Bakan Ahmet Arslan Robotla Tartıştı

Bakan Ahmet Arslan‘ın sinirlendiği robotun önce mikrofonu kapatıldı, sonra sahneden indirildi. 

Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında Ankara’daki Bilim Teknolojileri Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilen programda sunuculuk yapan robotla tartıştı.

İlgili Makaleler

Sözcü’nün haberine göre; Bakan Arslan’ın konuşma sırasında araya giren ‘Sanbot’, “Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” dedi. Robotun sözlerinden rahatsız olan Bakan Ahmet Arslan, “Değerli arkadaşlar belli ki birileri robotu kontrol etmek durumunda. Kontrol görevini hangi arkadaşımız yerine getiriyorsa gereğini yapın lütfen” dedi. Bakan’ın sözleri üzerine salonda kahkahalar duyuldu. Arslan, konuşmasına devam ederken robotun önce mikrofonu kapatıldı ardından da sahneden indirildi.

Bakan konuşmasına devam ederken robot Sanbot yeniden programlandı ve susturuldu.

Robot Sanbot Çin Yapımı

Çinli bir firma tarafından geliştirilen robot Sanbot, Türkiye’de de satışa sunuldu. Robot Sanbot’un, üzerinde kendi yazılım platformu bulunuyor. İnsan ve nesneleri tanıyabilen robot, izleme, konuşma algılama, yüz tanıma gibi özelliklere de sahip bulunuyor. Sanbot’un ayrıca projeksiyondan görüntü oynatma, müzik çalıp dans etme gibi yetenekleri de bulunuyor.

İnsansı robot Sanbot, bankalar, havalimanları, alışveriş merkezleri, perakende sektörü, hastaneler, oteller, restoranlar, okullar, fuarlar, evlerde servis, karşılama ve yönlendirme, turizm, eğlence, eğitim, satış, ev hizmeti ve güvenlik amaçlı görev alıyor. Katıldığı etkinliklerde insanlarla sıcak bir diyalog da kuruyor.

İşte o görüntüler:

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.