Dizi Haberleri

Watchmen Dizisinin Yönetmeni Belli Oldu

Lost dizisinin unutulmaz bölümlerinin yazarı Damon Lindelof ve takımının kaleme aldığı Watchmen serisinin yönetmeni açıklandı.

Alan Moore ve Dave Gibbons‘ın DC‘de yayınlanan ikonik çizgi romanı Watchmen uyarlamasının çizgisinden gidecek olan yapım, ‘The Leftovers‘ın yönetmeni Nicole Kassell’a emanet edildi. Lindelof’un son projesi The Leftovers’ta birlikte çalıştıkları Kassell, ayrıca Martin Scorsese-Mick Jagger ikilisinin HBO dizisi Vinyl ile Claws, The Americans ve Better Call Saul adlı yapımlarda da kamera arkasına geçmişti.

HBO‘nun yönetmen seçimi ile Watchmen serisine iyi bir başlangıç yaptığı konuşulanlar arasında… Nicole Kassell’ın Watchmen’in ‘rahatsız edici ve güçlü’ taraflarını ortaya çıkarması beklenen seride, çizgi roman tarihinin en ikonik karakterlerinin bir bölümünün kimler tarafından canlandırılacağı merak konusu…

Dünyanın Çizgi Roman Algısını Değiştiren Seri

1986’da Alan Moore, Dave Gibbons ve John Higgins’în yarattığı Watchmen, Amerika çizgi roman tarihinde Dark Age (Karanlık Çağ) denilen dönemin en önemli eserlerinden birisi… Tüm dünyanın çizgi roman algısını değiştiren serinin hikayesi Amerika ve Sovyetler Birliğinin nükleer savaşın eşiğinde olduğu ve soğuk savaşın etkilerinin hissedildiği alternatif tarihte geçmektedir. Edward Blake, evinin camından aşağı atılmış bir şekilde ölü olarak bulunur. Cinayeti araştıran maskeli ve sert mizaçlı karakter Rorschach, bu saldırının Edward ve kendisinin de bir zamanlar dâhil olduğu emekli kahraman grubuna yönelik olduğundan şüphelenerek araştırmaya devam eder. Araştırmaları onun komplo teorilerini kuvvetlendirerek derinlik kazanır ve ucu kahramanların geçmişine doğru uzanır. Bu kahraman takımı bilinen süper kahraman çizgisinden farklı bir yapıdadır. Süper güçlere sahip değillerdir fakat kendi değerleri ve hataları doğrultusunda adalet anlayışlarına hizmet etmektedirler.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.