Haberler

Orta Dünya Temalı Eğlence Parkı Yapılıyor

yuzuklerin-efendisi-gandalf

Orta Dünya hayranlarını sevindirecek bir haberimiz var. Orta Dünya temalı bir eğlence parkı için hazırlıklar başladı.

Harry Potter hayranları için Universal Studios’ta bir eğlence parkı var, DC Comics hayranları için Six Flags parkları, Marvel ve Star Wars hayranları için ise Disneyland var. Orta Dünya severler de The Shire’da vakit geçirecekler.

İspanya’nın Malaga kentindeki Rincon de la Victoria bölgesinde kurulacak olan parkın adı, The Shire anlamına gelen “La Comarca” olacak.

Eğlence parkı, 80.000 metrekarelik alan üzerine kurulacak. Evet, çok büyük değil ancak görünüşe göre oldukça kapsamlı bir park olacak. 80.000 metrekarelik alan için 1.7 milyar Euro para harcanacağı açıklandı. Kısacası, metrekaresi 21.000 € olacak. Bu da küçük bir alan da olsa ne kadar detaylı olacağını gösteriyor.

hobbit-house

Malaga Belediyesi’nden Francisco Salado, “La Comarca, kentimiz için önemli bir turizm merkezi olacak. Çevreye zarar vermeden doğal bir park yapacağız. Ailelerin rahatlığının, sporun ve doğanın iç içe olduğu bir park düşünüyoruz. Aynı zamanda elflerin büyülü ve masalsı atmosferini yansıtacağız,” dedi.

Anlaşıldığı üzere büyük hız trenlerinin veya dönmedolapların olduğu bir eğlence parkından ziyade doğal bir park hazırlanacak. Parkın isminin The Shire olması ancak elflerin büyüsünü yansıtması da garip. En azından bir Orthanc Kulesi görsek fena olmaz.

Şimdiden İspanya biletlerinizi hazırlayın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.