Çizgi Roman Haberleri

Peter Parker, Spider-Man Olarak Geri Dönüyor

amazing-spider-man-banner

Spider-Man sonunda bedenine geri dönüyor! Evet, pek çok okuyucunun aylardır çıldırmasına sebep olan Superior Spider-Man serisi sona ulaştığı gibi, yeni çıkacak olan ve eski ismini taşıyan Amazing Spider-Man #1 serisi All New Marvel NOW! kapsamı altında Nisan ayında biz okuyucularla buluşuyor!

Bilmeyenler için kısa bir özet geçelim…

Death of Dr. OctopusDoctor Otto Octavius kendi geliştirdiği bir beyin değiştirici cihaz sayesinde Spider-Man (Peter Parker) ile beden değiştirmişti. Doctor Octopus’un bedenine hapsolan Peter Parker, Otto Octavius’un anılarına sahip olmuştur. Bu anıları araştıran Peter, Octavius’un Octobot isimli kendi yarattığı bir cihazla beden değiştirdiğini anlar. Peter ilk iş olarak eski dostu Iron Man’in kulesine (Stark Tower) giderek ondan yardım ister ancak oraya gittiğinde karşısında Spider-Man’i yani Otto Octavius’u bulur. İkili savaşır ve kuleden düşerek yere çakılırlar. Peter ölümcül derecede yaralanmıştır ve son bir çabayla beden değiştirmeye çalışır ( Octobot’u kullanarak). Ancak Octavius da bunu önceden tahmin ettiği için bu durumu imkansız kılan özel bir miğfer takmaktadır. Sonuç olarak Octavius son bir darbeyle Peter Parker’ı öldürür fakat sonuç olarak geriye Peter Parker’ın bedenini kullanan bir adet Doctor Otto Octavius kalır…

Bu olaydan sonra Amazing Spider-Man serisi bitmiş ve Superior Spider-Man serisi başlamıştı ancak Marvel’da hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Peter o son çabasıyla bedenlerini değiştiremese de Octavius’un zihninde bazı şeyler uyandırmayı başarmıştı. Octavius sürekli olarak Peter Parker’ın en kötü anılarını ve tecrübelerini tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ve sonunda Ben Amca’nın efsane lafını kendisi de tekrarlar “Büyük güç, büyük sorumluluk gerektirir.” Bu olaydan sonra artık Octavius kendi iradesi dışında iyilik yapmaya başlar. Kimsenin canını almadan kötüleri yenmek, masum ve yardıma muhtaçlara yardım etmek gibi.

Bu durum pek çok okuyucuyu seriye bağlamıştır. İliklerine kadar kötü olan bir süper suçlunun zamanla iyi tarafa kayması ve öldürdüğü bir süper kahramanın görevlerini devralması… Her ne kadar orijinal olsa da Peter Parker’ın yokluğunu giderememiştir.

Amazing Spider-Man #1Bu durumun en başından beri farkında olan yazar-çizerler zaten Superior Spider-Man’in son birkaç sayısını Peter’ın geri dönüşüne hazırlayacak şekilde yapmışlardı. Octavius artık kendi beynine hakim olamaz hale gelmiş, bulunduğu beden, -yani Peter Parker’ın bedeni- kendi kendine Peter’ın anılarını birleştirerek ufak bir parça Peter oluşturmuştur. Yani Octavius artık kafasında Peter Parker’ın sesini de duymaya başlamıştır. Bu durum giderek ilerler ve bu ufak Peter, ara sıra bedeni kısa süreli de olsa ele geçirmeye başmıştır. Octavius bu durumu bazı deneyler sonucu keşfeder ve bir cihaz aracılığıyla Peter’ı zihninden tamamen silmiştir.

Okuyucular tam, “Hadi bee, az daha dönüyordu Peter, şimdi bu adama mı muhtaç kaldık yani?” diye üzülürken serinin son sayısında ufak bir sahne herkesi umutlandırmıştır. Peter’ın en son sevgilisi –gerçi aralarındaki sürtüşmelerden dolayı ayrı sayılırlardı- Carlie Cooper, Peter’ın (yani Octavius’un) giderek garip davrandığı fark eder ve ölmeden önce Peter’ın (Octavius’un bedenindeyken) ben Peter Parker’ım lafını hatırlar ve parçaları birleştirerek Spider-Man’in aslında Doctor Octavius olduğunu anlar. Bunu fark ettikten sonra Peter’ın Octavius’un bedeninde gömülü olduğu mezara gider ve özür dilemeye başlar. Sonra fark eder ki mezar boştur! Birisi cesedi çalmıştır. Hemen ardından Carlie, Green Goblin tarafından kaçırılır ve Spider-Man’in gerçek kimliğini ona işkence yaparak öğrenmeye çalışır. Carlie bir şey söylemeyince Goblin, kızın suratına Goblin serumundan püskürtür ve onu da kendi gibi yapar…

Eh artık teoriler üzerinden gitmek yersiz çünkü bugün Marvel’ın bizzat kendisi, Peter Parker’ın geri döneceğini duyurmuş bulunuyor. Nisan ayında Amazing Spider-Man # 1 sayısıyla karşımıza çıkacak seri şimdiden Dünya’daki Marvel okuyucularını deprem gibi sallamaya başladı! “Umarız seri güzel olur,” gibi laflar etmeyeceğiz zira Peter Parker’ın dönüşü bile biz okuyucuları doyurmaya yetecek bir olay!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.