Haberler

WarnerMedia ve Discovery Birleşti, Bol İçerikli Yeni Yayın Platformu Geliyor: Warner Bros. Discovery

TV devi Discovery ve dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketi ATT, WarnerMedia-Discovery birleşimi için işlemlerin tamamlandığını duyurdu.

WarnerBros. Discovery ismi altında buluşan iki dev, 11 Nisan Pazartesi gününden itibaren Nasdaq’da ‘WBD’ koduyla işlem görmeye başlayacak.

WarnerBros ve Discovery’nin bu anlaşmayla aynı çatı altında buluşmasının ardından, izleyiciler WarnerMedia ve Discovery’nin eğlence, spor ve haber içerikleriyle birlikte; Discovery Channel, CNN, CNN+, Eurosport, HBO, HBO Max, Food Network, TLC, TNT, TBS, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Cartoon Network gibi içeriklere de erişebilecek.

Birleşmeyi ve borsa haberini duyuran Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav, bu haberin sadece kendilerini için değil, hisse sahipleri, reklamcılar, yapım ortakları ve en önemlisi dünya çapındaki müşterileri için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. 

AT&T CEO’su John Stankey de anlaşmanın önemine dikkat çekerken, yeni bir ‘bağlanabilirlik‘ çağının başında olduklarını söyledi.

Stankey, iki şirketin birleşmesinin WarnerMedia’nın medya ve yayıncılık alanındaki var olan lider pozisyonuna güç katacağını söyledi.

Yeni Dijital Yayın Platformu: Warner Bros. Discovery

İki şirketin birleşmesiyle hayat bulan platformun ismi de belli oldu. Yakında dijital streaming pazarında kendini gösterecek servis, Warner Bros. Discovery adıyla karşımıza çıkacak. Pazartesi günü itibariyle yeni şirket, Nasdaq borsasında WBD koduyla işlem görmeye başlayacak.

Diğer dijital yayın platformlarından çok daha farklı bir içerik portföyü sunma iddiası taşıyan Warner Bros. Discovery, şimdiden çok sayıda franchise’ı elinde tutuyor. Discovery Channel, Warner Bros. Entertainment, CNN, HBO, Cartoon Network, DC Comics ve Harry Potter gibi markalar yeni platformda yer bulacak.

Tabii bu birleşmenin Netflix için büyük bir tehdit haline geldiğini de unutmamak lazım. Zira tek başına HBO Max bile, pazar payını genişletmeye çalışırken artık Discovery ve gelecekte WarnerMedia çatısı altındaki diğer yayınları da kütüphanesine ekleyerek gerçek bir rakip olabilir. Hatta bir gün pastanın büyük payını ele geçirebilir. Ancak MCU evreni ve Yüzüklerin Efendisi gibi serileri elinde tutan Disney Plus gibi oyunculara da dikkat etmesi gerekecek.

Kaynak: The Verge, CNN

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.