Sinema Haberleri

Türk Fantastik Sinemasının Unutulmaz İsimlerinden Kunt Tulgar Hayatını Kaybetti

Dünyayı Kurtaran Adam, Süpermen Dönüyor, Tarzan Korkusuz Adam gibi filmlere imza atan yönetmen, senarist, oyuncu, seslendirme sanatçısı ve yapımcı Kunt Tulgar, 76 yaşında hayatını kaybetti. Tulgar’ın vefatını Sinema Emekçileri Sendikası duyurdu.

Türk fantastik sinemasının hayranlarından Amerikalı yapımcı, yönetmen, program sunucusu ve sinema tarihçisi Ed Glaser da, Kunt Tulgar‘ın ölüm haberi üzerine sosyal medyadan paylaşım yaptı. Glaser, Türk fantastik sinemasının unutulmaz isimlerinden olan Tulgar için, “En havalı, en komik, en kibar insanlardan biriydi. Bu müthiş adamı özleyeceğim” yorumunda bulundu.

https://twitter.com/Neon_Harbor/status/1504170870176157701

76 yaşında hayata gözlerini yuman Kunt Tulgar, Tarzan İstanbul‘da (1952) filminde Tarzan‘ın çocukluğunu canlandırdı. 1960’ların ikinci yarısından itibaren birçok kült filmde rol aldı.

Oyunculuk ve yönetmenliğin yanı sıra kurgu, eşleştirme, ses ve negatif kurgu, ses çekimi ve kopya baskı yıkama ve ses mühendisi olarak da Türk sinemasına katkı sağlayan Tulgar; Dünyayı Kurtaran Adam (1982), Yılmayan Şeytan (1983) gibi filmlerin ses ekiplerinde çalıştı.

İlk yönetmenlik denemesini Tarzan Korkusuz Adam (1974) ve ardından Süpermen Dönüyor (1976) ile yapan Tulgar, İnsanlık uğruna (1981) ve Gizli Kuvvet (1983) gibi Türk sinemasına damga vurmuş birçok filmde de görev aldı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.