Çizgi Roman Haberleri

Fantastik ve Bilimkurgu Bu Çizgi Romanda Harmanlandı – Kara Bilim

kara-bilim-1-banner

Arkabahçe Yayıncılık, az bulunan bilimkurgu türünde bir çizgi roman olan Kara Bilim‘i dilimize kazandırdı.

Rick Remender’ın yazdığı, Matteo Scalera’nın çizdiği fantastik öğeler de içeren bilimkurgu çizgi romanı Kara Bilim – Sonsuza Kadar Düşme Yolları çıktı.

176 sayfalık ve alışık olduğunuz çizgi roman renklerinden farklı bir havaya sahip çizgi romanın çevirisi Sinan Ural‘a ait.

Kitabın editörlüğünü yapan Kayra Keri Küpçü, yazdığı önsözü şu sözlerle tamamlıyor; “Hikayeye daha ilk kareden itibaren bodoslama bir giriş yapıyoruz, kafalar karışıyor ancak sonrasında taşlar hemen yerine oturuyor. Tek yapmanız gereken sıcak bir fincan içecek ile arkanıza yaslanıp bu boyutlararası maceranın ve Matteo Scalera’nın çizgilerinin tadını çıkarmak. Kendinizi bir anda Anarşist Bilim İnsanları Topluluğu’nun içerisinde bulacaksınız.”

Kitabın arka kapak yazısı

kara-bilim-1-kapakAnarşist Bilim İnsanları Topluluğu’nun lideri Grant McKay sonunda imkansızı başardı; kara bilimin sırrını çözdü ve icadı “Sütun” sayesinde gerçeklik bariyerini geçti ama bir terslik oldu; Grant ve takımı kayboldu. Şimdi ise sınırsız evrenler arasında savruluyorlar, sayısız dünyalar okyanusunda mahsur kalmış canlı hayaletler misali…

Tek yol ileri. Asıl soru şu; tekrar eve gitmek için ne kadar ileri gitmeye niyetliler?

Sınır tanımayan bir hayalgücü, sonu gelmeyen dehşetler ve tükenmek bilmeyen keşifler içeren şaşırtıcı bir bilimkurgu macerası için yazar Rick Remender’a (Fear Agent, Uncanny X-Force) ve Matteo Scalera (Secret Avengers, Dead Body Road) ve Dean White’tan (Uncanny X-Force, Captain America) oluşan yıldız ikiliye katılın.

“Black Science, saygıdeğer ve sıkıcı bir kitabın içine saklanarak okunmalı. Neden dış dünyaya bu kadar eğlendiğinizi belli edesiniz ki?”
– Patton Oswalt (Rattouille, Young Adult)

“ Black Science #1, Rick Remender’ın pulp bilimkurgu köklerine sürükleyici bir dönüşü… Bu başlangıç sayısı, onun yaratıcı takımının engin hayalgücünü gözler önüne seren inanılmaz bir ilk sayı.”
– Oliver Saga, The A.V. Club

“Black Science #1, sizi ilk sayfadan itibaren çarpıyor. Kaybolmuş bir pulp baş yapıtı, sanki ikinci el kitap dükkanının rutubetli raflarında bulunan eski bir bilimkurgu kitabı. Sizi anında içine çeken ve asla gitmenize izin vermeyen harika bir açılış örneği. Bir renk, dehşet ve çılgınlık girdabı. Bu yılın ilk sayıları göz önüne alındığında hiçbir şey Black Science #1’in büyüleyici maharetinin yanına yaklaşamaz. İşte çizgi roman budur, millet.”
– Benjamin Bailey, IGN

“En iyi şekilde tarif etmek gerekirse HAYAT DOLU. Hayır. HAYAT DOLU BİÇİMDE VAHŞİ, dram ve korku içerir şekilde. Matteo Scalera’nın çizimleri büyüleyici derecede akıcı ve yaratıcı. Ve maharetli Dean White’ın renk paleti ve dokuları, rüya misali inanılmaz bir atmosfer yaratıyor. Bu kitabı okumalısınız!”
– J.H. Williams III (Sandman: Overture, Batwoman)

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.