Çizgi Roman Haberleri

Batman: Dünya, Türkiye Dahil 14 Ülkeden 14 Farklı Hikaye ile Karşımıza Gelecek

14 Farklı ülkeden, farklı sanatçıların ele aldığı Batman: Dünya antolojisi yakında karşımızda olacak. Üstelik, eserin ülkemize ait bölümü ise Ethem Onur Bilgiç ve Ertan Ergil imzası taşıyor.

DC Comics, Eylül ayı içerisinde, dünyanın farklı ülkelerinde ki sanatçılarını bir araya getirerek Batman‘in suç ile mücadelesini global bir seviyeye çıkartıyor.

Ülkemizin temsil kısmında, hikayenin çizimleri Ethem Onur Bilgiç‘e, hikaye senaryosu ise Ertan Ergil‘e emanet edildi. Onur Bilgiç, sosyal medya hesabında bunun kendisi için bir çocukluk hayali olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

14 Farklı ülkeden farklı hikayelerle ve tasvirleri içeren çizgi roman toplam 184 sayfadan oluşacak bir cilt kitap olarak yayımlanacak. Öte yandan, Batman: Dünya çizgi romanında pek çok ülke yer alacak. Konuk olacağı ülkeler ise;

Kuzey Amerika, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Polonya, Meksika, Brezilya, Çin, Kore ve Japonya.

Batman: Dünya Çizgi Romanı’na Ne Okuyacağız?

DC Comics yayımcısı ve yaratıcı direktörü Jim Lee, antoloji hakkında şunları söylüyor: “Batman, özellikle son yıllarda tüm dünyada tanınan gerçek bir popüler kültür ikonu hâline geldi. Batman: Dünya aracılığıyla DC, dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına Batman’in bir kurgusal karakterden ibaret olmadığını, dilleri ve sınırları aşan mucizevi bir olguya dönüştüğünü göstermeyi amaçlıyor.”

Antolojinin açılış hikâyesi, yazar Brian Azzarello ve çizer Lee Bermejo’dan (Batman: Lanet, Joker, Luthor) oluşan ödüllü ikilinin hazırladığı bir öyküyle başlıyor. “Küresel Şehir” adlı bu hikâyede Batman, Gotham’da geçirdiği zamanla birlikte, şehri ve içinde yaşayan insanları her türlü tehditten korumak için yaptıkları üzerinde derin düşüncelere dalıyor. Ancak Kara Şövalye, köprülerin, ara sokakların ve gökdelenlerin ötesine baktığında adalet çağrısının sınır tanımadığını, her yerde düzeltilmesi gereken bir yanlış olduğunu fark ediyor. Azzarello ve Bermejo’nun hikâyesi, çizgi roman dünyasının en seçkin uluslararası isimleri tarafından anlatılan ve Batman’in geçmişten günümüze uzanan maceralarını kronolojik bir sırayla ele alan bir dizi hikâyenin de önünü açıyor.

Eser, tüm dünya ile eş zamanlı 14 Eylül 2021’de satışa sunulacak ve 18 Eylül Dünya Batman Günü’nde özel bir kutlamayla karşılanacak.

Romanın içeriği için katkıda bulunan bütün sanatçılar, ülkelerine göre şu şekilde;

  • Ertan Ergil (yazar)/Ethem Onur Bilgiç (artist) – Türkiye
  • Mathieu Gabella (yazar)/Thierry Martin (artist) – Fransa
  • Paco Roca (yazar/artist) – İspanya
  • Alessandro Bilotta (yazar)/Nicola Mari (artist) – İtalya
  • Benjamin von Eckartsberg yazar)/Thomas von Kummant (artist) – Almanya
  • Stepan Kopriva (yazar)/Michal Suchánek (artist) – Çek Cumhuriyeti
  • Tomasz Kolodziejczak (yazar)/Piotr Kowalski, Brad Simpson (artists) – Polonya
  • Alberto Chimal (yazar)/Rulo Valdés (artist) – Meksika
  • Carlos Estefan (yazar)/Pedro Mauro (Artist) – Brezilya
  • Inpyo Jeon (yazar)/Jae-kwang Park, Kim Jung Gi (artists) – Kore)
  • Xu Xiaodong, Lu Xiaotong (yazarlar)/Qiu Kun, Yi Nan (artists) – Çin
  • Kirill Kutuzov, Egor Prutov (yazarlar)/Natalia Zaidova (artist) – Rusya
  • Okadaya Yuichi (yazar/artist) – Japonya

Sevgili Ethem Onur Bilgiç ve Ertan Engin’i ülkemizi temsillerinden dolayı tebrik ediyor ve eserlerini dört gözle bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.