Haberler

New World of Darkness Bitti, Chronicles of Darkness Geldi

chronicles-of-darkness-banner

Onyx Path Publishing ve White Wolf Publishing‘in ortaklığıyla, Chronicles of Darkness serisi World of Darkness sevenleriyle buluşuyor. Nedir peki bu Chronicles of Darkness?

Bildiğiniz gibi Classic World of Darkness’ın bitimiyle New World of Darkness başlamıştı ve nWod çatısı altında Vampire: the Requiem, Werewolf: the Forsaken, Mage: the Awakening, Promethean: the Created, Changeling: the Lost, Hunter: the Vigil, Geist: the Sin-Eaters, Mummy: the Curse, Demon: the Descent ve Beast: Primordial gibi başlıklar yer alıyordu.

Onyx Path ve White Wolf, New World of Darkness’ı raflara kaldırıyor ve yerine Chronicles of Darkness‘ı getiriyor. Chronicles of Darkness’ın amacı ise, 1991’de doğan Classic World of Darkness’ın devamı olan nWod başlıklarının tek çatı altında toplanması, farklılıklarını ve özlerini koruyarak, barınmalarını sağlayabilmek. Ayrıca başlıkları tek bir çatı altında toplayan Onyx Path, bu yolla World of Darkness’ın her kolunu daha detaylı bir şekilde inceleyebilmeyi amaçlıyor.

Bunun yanında Onyx Path daha önce nWod başlıkları olarak bildiğimiz başlıkların ikinci edisyonları için çalışmaya da devam ediyor. Chronicles of Darkness’a geçiş süreci bu çalışmaları biraz yavaşlatmış olsa da, projeler rafa kaldırılmış değil.

world-of-darkness

Sistemsel olarak ise çok değişikliğe gidilmemiş. Tabii ki cWod ve nWod’un aynı çatı altına alınması nedeniyle ikili arasındaki birçok boşluk doldurulmaya çalışılmış ve referanslar mümkün olduğunca paralel hale getirilmiş fakat sistemin özüne baktığımızda, karakter yaratmadaki temel kurallarda ya da The God-Machine Chronicle sisteminde bir değişiklik yok.

Bu değişikliğin World of Darkness dünyası için bir sonraki mantıklı adım olduğunu savunan Onyx Path, bu değişiklikle birlikte bir yandan da Classic World of Darkness ile New World of Darkness arasındaki gerilimi de azaltmayı planlıyor. New World of Darkness çıktığı ilk günden beri cWod sevenlerin büyük tepkisini çekmiş, World of Darkness dünyasının hikayesini ve detaylarını basitleşme uğruna çöpe atmakla suçlanmıştı. Ayrıca bu değişikliğin akıllara getirdiği diğer bir soru ise, bu birleşimin geçtiğimiz aylarda açıklanan Vampire: the Masquerade 4th edition için ne anlama geleceği. Umarız bu değişiklikle, Onyx Path küstürdüğü World of Darkness severlerin gönlünü almayı başarabilir.

Bu arada Chronicles of Darkness kitabı da yayınlandı. Hemen buradan satın alabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.