Oyun Haberleri

Hogwarts: Legacy Türkiye’de Yaşayan Hayranlarını Korkutuyor

Harry Potter hayranları olarak Hogwarts: Legacy için heyecanlandık. Oyunun 25 Ağustos‘ta ön siparişe çıkacağını duyunca mutlu olduk. Ancak oyun Rusya, Belarus ve Türkiye’de ön satışa çıkmadı.

Aslında Hogwarts: Legacy 10 Şubat 2023‘te çıkacak. Ön satış ise çoğu ülkede dün başladı. Fakat Türkiye tam anlamıyla bu ülkeler arasında değildi. Zira Steam’de oyun ön siparişe hiç açılmazken Epic Games Store’da önce 9.999 TL‘lik fiyatıyla satışa çıktı. Ardından da mağazadan tamamen kayboldu.

Oyunu heyecanla bekleyen oyuncular Avalanche Software‘den bir açıklama talep etti. Nitekim oyunun yayıncılığını Warner Bros. üstleniyor ve Warner Bros.’un diğer oyunları Türkiye’de hâlâ satışa açık. Dolayısıyla sorular oyun özelinde, oyunun resmi sayfasına yöneltiliyor. Ancak herhangi bir açıklama henüz gelmedi.

Bunun Türkiye’den gelen bir sansür olabileceği endişeleri vardı. Çünkü daha önce Life is Strange’i geliştiren Don’t Nod Entertainment’ın Tell Me Why oyununa içeriğinden ötürü Türkiye’den sansür gelmişti. Oyunun satış sayfalarına erişmek bugün hâlâ mümkün değil. Ancak bu ihtimal pek de mümkün durmuyor. Çünkü oyunun içeriğinde sansüre maruz kalacak bir şey olduğunu pek sanmıyoruz.

Öte yandan oyunun Rusya ve Belarus ile birlikte Türkiye’de de ön satışa çıkmamış olması akla Ukrayna-Rusya savaşı üzerinden politik sebepleri getiriyor. Ve durumun bu olmamasını bütün kalbimizle diliyoruz.

Ön siparişin ülkemizde açık olmaması tamamen ekonomik krizde olmamızla alakalı da olabilir.

TL’nin en hızlı değer kaybeden para birimi olması TL üzerinden ticaret yapmayı riskli hale getiriyor. Ön sipariş için bu riski almak istememiş olabilirler. Çünkü oyunun çıkmasına daha 5 aydan fazla var. Bu süreçte TL daha da değer kaybederek firmayı zarara sürükleyebilir.

Ayrıca size Steam’in indirim kurallarını değiştirdiğini de söylemiştik. Buna göre herhangi bir kur üzerinden fiyat değişikliğini takip eden 6 hafta oyun fiyatında indirim yapmak mümkün değil. Bu yüzden Steam üzerinden ön satışı kapatıp mağazalar arası eşitliği sağlamak adına Epic Games Store’dan da engellemiş olmaları mümkün.

Ama gerçek sebebin ne olduğunu bilmiyoruz. Resmi açıklamayı bekliyoruz.

Güncelleme (26 Ağustos – 21.14):

Biz haberimizi yayınladıktan yarım saat sonra oyunun Discord kanalından resmi bir açıklama geldi.

Türkiye için ön siparişin yakında açılacağını söylediler.

Gecikmenin sebebi konusunda bir açıklama yapmadılar. Ancak yukarıdaki sebeplerden ilk ikisinin olmaması içimizi hayli rahatlattı.

Bizi bu duyurudan anında haberdar eden okurumuz Burak Karabey’e teşekkürler.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.