İncelemeler

Blackguards Öninceleme

Blackguards oyun banner

2007 senesinde kurulan Alman firması Daedelic Entertainment tarafından yaratılan bu “sıra tabanlı rol yapma strateji” oyunu aslında kendileri için önemli bir nitelik taşımakta. Niye derseniz eğer bunun cevabı Daedelic’in çıkardığı oyunların genel türünün Indie/Adventure oluşu (bkz. The Chronicles of Shakespeare ve Deponia serileri). Bendeniz de merak ettim sizler için inceledim.

Blackguards oyunu hakkında başlangıç bilgisi olarak şunu söylemeliyim ki oyun şu anda Steam üzerinden erken erişim seçeneğiyle karşımızda. Oyunun erken erişime giriş tarihi 7 Kasım 2013 ve sadece ilk bölümü bizlere sunulmuş durumda. Daedelic’in hem kendi yaptıkları hem Steam üzerindeki açıklamalara göre 2014 Ocak ayına kadarki her ayın sonunda yeni bir bölüm daha çıkartacaklar ve oyun Ocak ayı sonunda toplamda beş bölüm ile karşımızda olacak.

Blackguards Ekran Görüntüsü
Blackguards Ekran Görüntüsü

En başta karakter yaratarak başlıyoruz oyunumuza. Bu kısımda dış görünüşümüzü ve uzmanlığımızı seçiyoruz.Dış görünüş kısmını maalesef ki çok kısıtlı tutmuşlar ve beş tane önceden hazırlanmış tipten birisini seçme zorunda bırakıyor bizi, lakin orta uzunlukta güzel taranmış bir saç yanına da top sakallı bir tipleme var bununla avcı olup adınızı Robin Hood yapınca çok keyifli oluyor. Uzmanlıklar çok klasik olacak şekilde büyücü, savaşçı ve avcı üçlüsünden oluşuyor ve bunları iki ayrı yönde geliştirebiliyoruz.

Büyücü : Hasar vuran büyüler yönünde veya partimizin şifacısı olma yönünde gelişebilir.

Savaşçı : En önde kapı gibi durarak “Bağa vur bağa” diyerek bir elinde kalkan diğer elinde tek elle kullanılan silahıyla partiyi koruyabilir veya büyük silahlar kuşanarak bununla doğru orantılı hasarlar vererek düşmanları pert edebilir.

Avcı : Eline okunu yayını alarak uzak mesafeden işini halledip, tuzaklar konusunda uzmanlaşabilir kısacası gözcü rolü edinebilir veya iki tane hançer veya kısa kılıç/balta gibi kesici delici silahlar aracılığıyla yakın mesafeden çok hasar yapan bir arkadaşa dönüşebilir.

Blackguards Karakter Ekranı
Blackguards Karakter Ekranı

Oyunumuza genç ve güzel bir prensesi parçalamakla meşgul olan bir kurdu öldürerek başlıyoruz (gece gece prenses n’apıyor acaba dışarda). Maalesef ki hayatını oracıkta yitirmiş olan prensesin cansız bedeni önünde yas tutarken elinde meşalelerle gelen halk sonuç olarak bizi suçluyor ve zindana attırıyor. Eski bir tanıdık ile onun yaveri tarafından sorgulanıp işkence gördükten sonra hücremizde bir cüce ile tanışıyoruz ve birlikte bir kaçış planı yapıyoruz. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra zindanın terk edilme zamanı geldiğinde civar hücrelerden birinden frapan bir büyücü arkadaş bize sesleniyor ve yardım istiyor. Yardım etmeyi seçerseniz zindanı terk ettikten sonra üç kişilik, bir büyücü bir savaşçı ve karakterimizden oluşan bir partiyle asıl maceramıza atılıyoruz.

Oynanış olarak Heroes of Might and Magic’i andıran bir yapıda oyunumuz, tek farkı kareler yerine altıgenlere ayrılmış bir düzlemde oynuyoruz. Aksiyonlar için 6’lık zar hesaplaması kullanılıyor. Oyun zaten “The Dark Eye” isimli masaüstü FRP oyunu kuralları temel alınarak hazırlanmış. Oyun da The Dark Eye oyun sisteminin dünyası olan Aventuria diyarında geçiyor.

Oyunun tanıtımı için şu özellikler de vurgulanmış;

  • Sürekli gelişen ve yeni zorluklarla dolu 180’den fazla benzersiz savaş haritası..
  • Yanınıza atıştırmalık bir şeyler almayı unutmayın, bu karanlık fantastik macera 40 saatin üzerinde oyun süresi sunuyor.
  • Yanınıza alabileceğiniz toplam beş karakter ile muazzam zaferler veya korkunç yenilgileri tadın.
  • Büyüleyici elle çizilen manzaraların keyfini çıkarın. Grubunuzdakilerin ağzı burnu kırılırken bile bu manzara gerçekten güzel.
  • Büyü, yetenek ve yetileriniz ile ilgili seçimleriniz savaş alanındaki taktiklerinizi belirliyor. Saldırgan mı? Savunmacı mı? Taktiksel bir yaklaşım mı? Her zorlu mücadeleyi nasıl aşacağınız size kalmış!
  • Arı kovanları veya varil gibi etkileşimli nesneleri kullanarak savaşta avantajı ele geçirin veya yanıcı bataklık gazlarının arasına bir meşale taşıyarak girin ve havaya uçun.
  • 40 adet özel yetenek ve 90’dan fazla büyü ile sağlam bir hasar verin… Ya da namlunun diğer ucunda durarak yenilgiyi tadın.

Hikayeyle ilgili çok bir şey çaktırmayayım sadece hoş bir gidişatı olduğunu söyleyeyim. Bu tarz oyunlar oynadıysanız ve seviyorsanız sizi yüz üstü bırakmayacaktır.

Oyunu Steam’den önsipariş vererek hemen satın alabilirsiniz. Şimdiden iyi oyunlar.

Oyunun tanıtıcı videosu:

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.