Haberler

Assassin’s Creed ve İstanbul

Oyun severlerin uzun süredir beklediği Assassin’s Creed serisinin 4. oyunu olan Assassin’s Creed: Revelations yavaş yavaş son şeklini alıyor. 2011’in son çeyreğinde oyuncularla buluşması beklenen bu tarihi efsanenin detayları ve bazı görüntüleri de yavaş yavaş açıklanıyor.

Assassin's Creed: Revelations

İstanbul’un Constantin, Beyazid, Imperial ve Galata isimli 4 bölgeye ayrılacağı belirtilmişti. Kahramanımız Ezio’nun ise oyun süresinde 50’li yaşlarda olacağı belirtiliyor (Bu durum Ezio’nun yavaşlamasına sebep olur mu bilinmez). Yeni silahlar ve etkili bombaların da oyuna ekleneceği bilinenler arasında.

Oyunda Bizans dönemi İstanbul’undan (İstanbul ismi 10.YY’dan beri Türk halkı arasında kullanılmaktadır ve Konstantinúpolis bu şehrin Yunanca adıdır), Fatih Sultan Mehmet’in fethi ve daha sonraki Osmanlı İmparatorluğu başkenti İstanbul’una uzanan bir dönemde (Osmanlı haritalarında şehrin ismi o dönem Kostantîniyye olarak da geçmektedir), Altair’in yol göstericiliğiyle Ezio’nun maceralarını birlikte yaşayacağız. 

Gameinformer dergisi yaptığı açıklamada; “Ezio, bir yandan devasa Osmanlı İmparatorluğu’nun kalbi olan İstanbul’da, Tapınak Şövalyeleri’nin şehri birbirine katma çabasına tanıklık ederken, bir yandan da aydınlanma ve keşif yolunda efsanevi akıl hocası Altair’in ayak izlerini takip edecek.” diyerek, oyunun Bizans ve Osmanlı dönemlerinin İstanbul’unda geçeceğini kesinleştirmiş oldu. 

Tarihi dokular arasında gezinebileceğimiz, o dönemin havasını soluyabileceğimiz efsane bir oyun olacak gibi görünüyor. Ayasofya’yı, sarayları ve hatta Kapadokya’yı bile görebileceğimiz oyunla ilgili Gameinformer dergisinin yayınladığı görüntüleri sizinle paylaşıyoruz. Buyrun, Kasım 2011’e kadar beklemeden bu görüntülerin tadına varın. :)

Ayrıca TRGamer sitesinin videolarda yakaladığı bir detayı da paylaşalım sizlerle.

*26051512 >> 26 Mayıs 1512: Sultan 2. Beyazıt’ın ölüm tarihi.

*24061459 >> 24 Haziran 1459: Ezio’nun doğum günü.

*06111494 >> 6 Kasım 1494: Kanuni Sultan Süleyman’ın doğum günü.

*11011165 >> 11 Ocak 1165: Altair’in doğum günü.

*10091509 >> 10 Eylül 1509: 1509 yılında Marmara Denizi’nde gerçekleşip 10000’e yakın insanın ölümüne, binlerce evin ve 109 adet camiinin yıkılmasına yol açan, “Kıyamet Günü” diye adlandırılan büyük İstanbul depremi.

*15061511 >> 15 Haziran 1511: Bu tarih ile ilgili kesin bir olay henüz bulunamadı.

Bu detaylar da acaba Ubisoft‘un oynadığı birer oyun olabilir mi? Bekliyoruz… :)

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.