İncelemeler

Mutfakta Kaos – Overcooked! 2 İncelemesi

Konu Overcooked olunca mantığını bir süreliğine kenara bırakıp eğlenceye ve hemen Overcooked! 2‘ye odaklanıyoruz. Yoksa size zombi ekmekler tarafından saldırıya uğrayan bir soğan krallığı anlatmam inanın mümkün değil. Geliştirici koltuğunda Ghost Town Games Ltd. ve Team 17 Digital Ltd.’i gördüğümüz oyunda, mutfaktaki maceralarımız yepyeni şekiller alarak devam ediyor.

Çokoyunculu ve çevrimiçi oynama seçeneklerini bize sunan Overcooked! 2 Steam, Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch’te yer alıyor. Game Critics Award Best of E3 ve The Game Awards’ta “En İyi Aile Oyunu” ödüllerini toplayan yeni oyun, her yaştan oyuncu kitlesine hitap ediyor.

Ekmek Kızartmaya Korkutan Hikayesi

Öyle aman aman bir hikayesi bulunmasa da Overcooked! 2 size tatlı(!) bir hikaye anlatıyor. Kazara canlandırılan zombi tost ekmeklerine karşı direnirken yine başımız beladan kurtulmuyor. Bazen bir balonun tepesinde, bazen portallarla dolu mutfaklarda kızgın ateşlerin üstünden atlayarak müşterilerimize siparişlerini zamanında yetiştirmeye çalışıyoruz.

Overcooked! 2 ilk oyuna kıyasla çok daha fazla oynanış imkanı sunuyor. Yeni ve zorlu tariflerle güçlendirilmiş, yeni aşçılar eklenmiş ve ekstra haritalarla oyuna farklı tatlar katılmış. Bunun yanında tanıdık yüzleri de arada görüyoruz. İştah açıcı modlarıyla desteklenen oyunda şu an Surf ‘n’ Turf ve Too Many Cooks Pack adında iki ekstra içeriği bulunuyor.

Sakin Ol ve Bana O Tavayı Fırlat

İlk oyuna ek olarak farklı mekanikler getirilmiş. İlki fırlatma özelliği. Bu özellik sayesinde zamana karşı verdiğiniz yarışta güzel bir avantaj sağlıyorsunuz. Özellikle tek başına oynuyorsanız zamanlamayı tutturmanız için yaptığınız her hamleyi tartmak gerekiyor. Fazladan attığınız iki adım yüzünden bölümü kaybedebilirsiniz. Ama en büyük tavsiyem hem yerel olarak hem de çevrimiçi olarak oynama şansı tanınırken arkadaşlarınızı toplayın ve önlüklerinizi takın. Sakin kalmayı pek beceremeseniz de 4 kişiye kadar desteklenen çokoyunculu seçeneği ile keyif paylaştıkça artıyor. Bu sene Door Kickers 2‘den sonra aile dramı yaşatacak listemize Overcooked!2 oyununu da eklemiş oluyoruz.

► Aksiyona Hazır Mısınız? Door Kickers: Action Squad İncelemesi

Oyun modlarının interaktifliği şahsen çok hoşuma gitti. Mutfaklardaki değişkenler eğlenceye farklı taktikler katabiliyor. Bu sayede oyun sıkıcılığa düşme riskinden çıkmış oluyor. Fakat belirtmem lazım ki oyun tek başına ilerledikçe içinden çıkılamayacak bir kaosa sürükleniyor.

Overcooked! 2 Yemeğe Farklı Bir Bakış Açısı Katıyor

Overcooked! 2 oynarken izometrik bir bakış açısına sahip oluyoruz. Sevimli, sade ve ilk oyuna kıyasla daha gelişmiş grafiklere sahip olduğunu söyleyebilirim. Ek olarak oyun içi iletişim sağlamak için bazı ifadeler eklenmiş. Bölüm içi haritaların her tarafı zorlu ve kullanışlı olarak hazırlanmış. Arkadaşlarınızla güzel bir şekilde konuşlanırsanız işleri sırayla yoluna koyabiliyorsunuz. Ama dediğim gibi her ne kadar eğlence oyunu olsa da taktikler hayat kurtarıyor.

Eğer oyuna sahip başka arkadaşlarınız yoksa oyun kendi içinde çevrimiçi bir eşleştirme sistemi kullanıyor ama çoğu oyundaki gibi Overcooked! 2’de de bu sistem pek de iyi çalışmıyor. Fakat geliştiricilerin kurduğu Discord kanalından kendinize oyun arkadaşları bulabilirsiniz.

Son Olarak

Konuyu toparlamam gerekirse Overcooked! 2 oyunculara güzel saatler vadediyor. 10-11 saate kadar oynanışı olsa da sıkılmadan birçok defa oynanabilir. Farklı insanlarla farklı hikayeler yazmak için güzel bir tercih. Steam’de 40 TL’lik fiyatı ile şu an almaya değer. İndirim zamanları ise kaçırmayın derim. İster arkadaşlarınızla yan yana isterseniz de çevrimiçi yollarla oynanabilir olması da benim için tercih sebebi. Eğer çok hikaye, aksiyon yerine komik ve uğraştırıcı bir oyun arıyorsanız Overcooked! 2 tam size göre. Ayrıntılı bilgi için Steam ya da geliştirici sayfasına göz atabilirsiniz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.