Edebiyat

Stephen King Fairy Tale ile 58 Saniyeliğine Gündem Oldu

Stephen King’in yeni romanı Fairy Tale orijinal diliyle 6 Eylül’de raflarda olacak. Bunun duyurusu ve ön siparişin başlamasıyla ünlü yazar Twitter’da tam 58 saniye boyunca gündem (trend topic) oldu.

Stephen King’in Billy Summers’dan sonra çıkaracağı romanı Fairy Tale olacakmış. Kitap İngilizce olarak 6 Eylül’de satışa çıkacak. Ancak Türkçe çevirisinin ne zaman geleceğini henüz bilmiyoruz.

Yazarın kitaplarını büyük oranda Altın Kitaplar dilimize kazandırıyor. Yayınevi en son Kan Varsa adlı öykü kitabını çıkarmış ve Azrail Koşuyor romanını yeniden basmıştı. Yazarın geçen yıl çıkan Later ve Billy Summers romanlarını henüz Türkçe olarak okuyamıyoruz. Dolayısıyla Fairy Tale da muhtemelen 2023’ten önce çevirisine kavuşmaz.

Stephen King, kitabının duyurusunun ardından Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Bunun heyecanıyla bir tweet paylaştı. Ancak dünya gündemini yalnızca 58 saniye boyunca elinde tutabildi.

Twitter’da trend oldum, hem de ölmediğim halde. Çok havalı değil mi?
Yaklaşık… inanıyorum ki 58 saniye kadar trend oldum. :-(

Fairy Tale

Charlie Reade sıradan, liseli bir çocuk gibi görünmektedir. Beyzbolda, futbolda ve derslerinde iyidir. Fakat aslında omuzlarında büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Zira annesi 10 yaşındayken bir kazada ölmüştür. Babası da yasından kendini alkole vermiştir. Dolayısıyla Charlie küçük yaşta hem babasına hem de kendisine sahip çıkmayı öğrenmek zorunda kalmıştır.

Charlie 17 yaşındayken Radar adında bir köpek ve onun yaşlı sahibi Howard Bowditch ile tanışır. Bowditch, tepedeki kocaman evinde kalabalıklardan uzak yaşamayı tercih eden bir adamdır. Charlie’nin Radar ile olan dostluğu onu evin sahibiyle de yakınlaştırır. Hatta zaman zaman Bowditch için küçük ayak işleri de yapar Charlie.

Bowditch’in evinin arkasında daima kilitli tuttuğu bir barakası vardır. Charlie bazen oradan gelen tuhaf sesler duyar. Ancak sesin kaynağını Bowditch ölene kadar öğrenemez. Evin sahibi ölürken ardında Charlie için kaydettiği bir kaset bırakmıştır. Ve kasetin içinde onun büyük bir sırrı yatmaktadır.

Evin arkasındaki o kilitli barakada bir geçit vardır. Bu geçidin ulaştığı paralel gerçeklikte iyilik ile kötülük daimi bir savaş vermektedir.

Entertainment Weekly kitabın küçük bir parçasını da paylaştı. Dilerseniz buradan göz atabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.