Makaleler

Çizgi Romandan Ayrı Yaratılan 10 Çizgi Roman Karakteri

cizgi-roman-banner-250

Bazı çizgi roman karakterleri vardır ki, ana karakterlerden bile çok sevmeye başlarsınız. Ama unuttuğunuz bir şey var. Bu önemli karakterlerden bir çoğu, çizgi roman serilerinden çıkan karakterler değil. Diğer yayın organlarındaki serilerden adapte ediliyor.

Marvel ve DC evrenlerinde yüzlerce ve hatta belki de binlerce karakter var. Bunların hepsinin çizgi roman menşeli karakterler olduğunu düşünebilirsiniz. Ama hayır. Bazı karakterler var ki, o kadar başarılı yaratılmış olmalarına rağmen kaynakları çizgi roman değil.

Gelin isterseniz ön plana çıkan, aslı çizgi roman serisinde olmayan sonradan adapte edilmiş 10 karaktere bir yakından bakalım.

Harley Quinn – Çizgi Film (DC Comics – Batman: The Animated Series)

harley-quinn

Batman’in kadim düşmanı Joker’in sadist yardımcısı Harley Quinn’in özleri çizgi romana dayanmıyor. Bu oldukça şaşırtıcı değil mi? Batman: The Animated Series çizgi filminde ilk kez karşımıza çıkan Harley Quinn, o kadar beğenilmişti ki, kısa sürede çizgi romana aktarıldı. Eylül 1993 tarihli The Batman Adventures #12 sayısında karşımıza çıkan Harley Quinn, yıllar içerisinde kendi serisine bile kavuşmuştu.

Ajan Coulson – Sinema Filmi (Marvel – Iron Man)

agent-coulson

Clark Gregg tarafından canlandırılan ve Iron Man filmiyle ilk kez karşımıza çıkan Ajan Coulson’ın artık kendisine ait bir dizisi bile var. Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinde oyunculuk hayatına devam eden Clark Gregg, başarılı bir karakter çizmişti. Battle Scars isimli mini seri ile Ajan Coulson da, çizgi roman dünyasındaki yerini aldı.

Firestar – Çizgi Film (Marvel – Spider-Man and His Amazing Friends)

 firestar

Bu karakter ilk kez 1981 tarihli Spider-Man and His Amazing Friends çizgi film serisinde karşımıza çıktı. Bu çizgi filmde Spidey bir ara Firestar isimli bir karakterle beraber çalışmaya başlar. Asıl adı Angelica Jones olan Firestar, çizgi dizi de sağlam bir popülarite kazanıyor. Daha sonrasında ise 1985 yılında Uncanny X-Men #193 ile çizgi roman dünyasına adım atıyor. Kendi mini serisinin bitmesiyle, New Warriors ekibine dahil olan Firestar, çok bilinmese de Marvel’ın en sevilen kadın karakterlerinden biri oldu.

X-23 – Çizgi Film (Marvel – X-Men Evolution)

x-23

X-23 karakteri, X-Men: Evolution çizgi filmi ile doğdu. Craig Kyle ve Christopher Yost tarafından yaratılan X-23, Marvel takipçileri tarafından da serilerin en belalı kadın karakterlerinden biri olduğu söylenir. Hatta birçok yerde Wolverine’in dişi versiyonu olduğunu okuyabilirsiniz. Evsiz mutantlardan biri olan X-23, 2004 yılında çizgi film dünyasından, çizgi roman dünyasına giriş yaptı. X-Men ve X-Force takımlarına katılan karakterimiz bir ara Avengers Arena ekibinde de önemli bir rol oynadı.

Terry McGinnis – Çizgi Film (DC Comics – Batman Beyond)

terry-mcginnis

Şu ana kadar hep yan karakterlerden gittik. Ama Terry McGinnis başka. Batman Beyond çizgi filmi ile tanıştığımız Terry McGinnis, en başarılı Batman uyarlamalarından biriydi. Bruce Wayne’in emekliliğe ayrılmasının ardından kostümünü giyen McGinnis, daha zarif ancak daha kurnaz bir Batman olarak karşımıza çıkmıştı. Çizgi film serisinin ardından Haziran 2010’da yayınlanan Batman #700 ile çizgi roman dünyasına giriş yapmıştı.

Jimmy Olsen – Radyo (DC Comics – Superman)

jimmy-olsen

Listenin en garip karakterine geldik. Jimmy Olsen, Superman hikayelerinde önemli yere sahip bir karakterdi. Ancak Olsen’in ilk çıkışı 40’lı yıllardaki The Adventures of Superman isimli radyo şovuydu. Çizgi roman çılgınları tarafından ilk kez “isimsiz ofis çocuğu” sıfatıyla Action Comic #6’da yayınlandığı söylense de, çizgi roman sahnesine çıkışı 1941 yılındaki Superman V1 #13 oldu.

Green Hornet – Radyo (Helnit Comics – The Green Hornet)

green-hornet

Birçok insan Green Hornet’in en başta çizgi roman olduğunu düşünebilir. Ancak Green Hornet ilk kez Detroit’teki bir radyo kanalında 1936 yılının Ocak ayında yayınlanmaya başladı. İlk çizgi romanın çıkması ise 1940 yılını buldu. Helnit Comics ile başlayan çizgi roman macerası birçok kez yayıncı değiştirdi. Ancak Green Hornet’e asıl ün kazandıran TV dizisi olmuştu.

Bebop & Rocksteady – Çizgi Film (Mirage Studios – Teenage Mutant Ninja Turtles)

Bebop_and_Rocksteady

Ninja Kaplumbağalar’ın efsane karakterlerini nasıl unutabiliriz ki. İnsan-domuz ve insan-gergedan tipli bu yarı mutant yaratıklar şapşallıklarıyla ün yapmıştı. Ancak bir o kadar da komiktiler. İkisinin de ismi bir müzik türünden geliyor: Bebop bir jazz türü için, Rocksteady ise Jamaikan müzik türü için kullanıyor. Shredder’ın bu şapşal yancıları ilk kez çizgi filmde karşımıza çıktı. 1987 yılında ise TMNT çizgi romanlarına dahip edildiler.

Chloe Sullivan – Dizi (DC Comics – Smallville)

chloe-sullivan

Smallvile dizisinin bu ilginç karakteri, öncesinde Superman hikayelerinde bulunmuyordu. Kendisini Lois Lane’in lisedeki haline benzetebiliriz. Superman’in gençliğini anlatan Smallvile dizisi, çizgi romana da çevrilmişti. Kasım 2010’da DC Comics, Chloe Sullivan’a çizgi roman karakteri olma hakkı verdi. Smallvile çizgi romanları dışında ilk karşılaşmamız ise Jimmy Olsen’in hikayesini aktaran Action Comics #893 sayısıydı.

Renee Montoya – Çizgi Film (DC Comics – Batman: The Animated Series)

Renee Montoya

Efsane Batman çizgi dizisinden bir karakter daha yolunu çizgi roman serisine çıkartmıştı. Gotham Major Crime Unit birliğine üye olan ve suçla savaşan bu polis ablamız, 1992 yılında çizgi romanlara dahil edilmişti. Daha sonrasında Gotham Girls isimli web-serisinde görülen Montoya, en önemli çıkışını ise Batman #475 sayısında yapmıştı.

Kaynak: GeekTyrant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.