Çizgi Roman Haberleri

Bruce Wayne’in Ölümü Çizgi Roman Dünyasını Şaşırttı!

batman-olum-banner

Dünyaca ünlü süper kahraman Batman’in gizli kimliği Bruce Wayne, DC Comics’in yayınladığı 40. Batman sayısında öldü.

DC Comics’in Çarşamba günü yayınlanan son sayısında ezeli düşmanı Joker ile kavga ettiği sırada parçalanan bir mağaranın içinde hayatını kaybetti. Joker ile birlikte Bruce’un da ölmesi Batman’e sonsuza kadar veda ettiğimiz anlamına gelmeyebilir.

Çizgi roman yazarı Grant Morrison’ın Batman R.I.P. hikayesinde de ölmüştü. Ancak Bruce’un birkaç dakika sonra yaşadığı ve aslında zamanda yolculuk yaptığı ortaya çıkmıştı.

İlk defa 1939 yılı Mayıs ayında Detective Comics’in 27. sayısında çizilen bir çizgi roman süper kahraman Batman, Bruce Wayne’i kullanıyordu. Milyarder sanayici, playboy ve hayırsever olan Wayne, henüz çocuk yaştayken anne ve babasının öldürülmesine şahit olmuştu.

batman-joker-death

Pek çok alanda kendini eğittikten sonra yarasa temalı kostüm ve ekipmanlarıyla suça karşı savaşa başlayan Bruce, lüks hayatını arkasına gizlenerek Batman olmayı seçmişti.

BU KEZ GERÇEK Mİ?

Grant Morrison’ın Batman R.I.P. hikayesinde de Bruce ölmüştü ve orada birkaç dakika ölü kalmıştı, sonradan da ortaya aslında zamanda yolculuk yaptığı ortaya çıkmıştı. Onun dışında alternatif “ya şöyle olsaydı” hikayeleri yazıldı, arada alternatif Batmanler öldü kaldı; ama ana Bruce Wayne’e hiç dokunulmadı. Bugüne kadar. Batman’in en son hikayesi Endgame, vakti zamanında Kara Şövalye’nin o meşhur hikayede söylediği gibi bitti. Joker ve Batman, gırtlak gırtlağa; içinde kilitlendikleri sonsuz savaşın finalinde, parçalanan bir mağaranın dibinde, yan yana, beraber öldüler.

batman-death

BU SONDU

Endgame hikayesi, Joker’in Death of the Family hikayesinden sonra geri dönüp, Justice League ve Gotham’a toptan saldırısını konu alıyordu ve Batman 35. sayısında, geçtiğimiz Ekim ayında başlamıştı. DC Comics, Endgame bittikten sonra yayınlanacak Batman hikayelerinde başrol oynayacak ana karakteri geçtiğimiz aylarda göstermiş, elinde silah tutan o robot zırhlı Batman herkese garip gelmişti.

Scott Snyder ve Greg Capullo, o zırhın içerisinde Jim Gordon’ın olacağını ima etmişlerdi bir süre önce. Şimdi en azından Bruce Wayne olmadığını kesinlikle biliyoruz. Bruce ölü kalır mı? Belli olmaz, çizgi roman dünyalarındayız hâlâ sonuçta. Ama tek bir şeyden eminiz, geri gelecek olsa da, olmasa da, pelerinli savaşçının bu son hikayesi oldukça etkileyici…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.