Oyun Haberleri

Steam, İndirim Kurallarını Değiştiriyor

Bazı firmaların indirimli oyunlar listesinde öne çıkmak için fiyatlarında hilekarlık yapması üzerine Steam, indirim kurallarını değiştirdi. Mesela artık oyunlarda %10’dan daha az indirim olmayacak.

Steam, indirim oranlarıyla göz kamaştırarak ön plana çıkan oyunların önüne geçmek istiyor. Bu yüzden yeni kurallara göre oyunlar en fazla %90 oranında indirime girebilecek. Bunu oyunun fiyatını önce arttırıp sonra yüksek oranlarda indirime sokan firmaların önüne geçmek için yapıyorlar.

Fakat bazı oyunlar böyle hilelere başvurmadan da yüksek indirimler alıyordu. Örneğin şu an XCOM 2 orijinal fiyatında bir değişiklik olmadığı halde %94 indirimli. Dolayısıyla bunun gibi hilenin karışmadığı durumlarda, olan Steam kullanıcılarına oldu.

Kurallar aynı zamanda oyunların en az %10 indirime girmesini de dayatıyor. Zira %10’dan daha az indirim yapan firmalar da var. Mesela bazı oyunlarda %1 gibi indirimler görebiliyorduk. Bu sayede firmalar Steam’in indirimli oyunlar listelerini kendi oyunlarını öne çıkarmak için kullanıyorlardı.

Eski kurallara göre bir oyun indirime girdikten sonraki 6 hafta boyunca tekrar indirime giremiyordu. Tabii Steam’in Yaz ve Kış İndirimleri bu kuralın dışında kalıyordu. Bu süre yeni kurallarla 4 haftaya düştü. Hatırlarsanız Steam yaza kadar her 15 günde bir etkinlik yapacağını duyurmuştu. Muhtemelen o etkinlikler de bu kuraldan muaf tutulacaktır.

Yine eski kurallara göre fiyat değişikliğini takip eden 30 gün boyunca oyunlara indirim uygulanamıyordu. Artık bir indirimi takip eden 28 gün boyunca oyunda fiyat değişikliği yapılamıyor. Ya da fiyatı değişen oyun onu takip eden 28 gün boyunca indirime giremiyor. Ayrıca kurala “herhangi bir para birimi üzerindeki fiyat değişikliği” şeklinde bir ibare de ekliyorlar.

Oyunlar en az 1 gün, en fazla 2 hafta indirimde kalabiliyorlardı. Bir oyun indirimdeyken fiyatı değişemiyordu. Bu kurallar da geçerliliğini korumaya devam ediyor.

Yeni kurallar 28 Mart 2022‘de yürürlülüğe girecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.