Oyun Haberleri

Dave the Diver x Dredge DLC’si Çıktı!

Dave the Diver x Dredge DLC’si çıktı, hem de ücretsiz olarak! 2023’ün en muhteşem, harika, efsane balıkçılık oyunlarını buluşturan bu iş birliği Lovecraftian bir suşi tadında.

H.P. Lovecraft suşi yiyebilir miydi acaba ya? Yemişliği var mıydı? Bunları merak ettim şu an saçma sapan.

Eminim oyun geliştiricilerinin de aklından geçmiştir bu tarz sorular. Dave the Diver’ı geliştiren ekip oyunları Steam’de %99 olumlu yorum almış olsa da yerinde duramıyor. Kâh Dave’i farklı platformlara taşıyorlar, kâh oyuncuların rahat bulmadığı mekaniklere düzenleme getiriyorlar. Biz de onlar sadece bununla uğraşıyor sanıyorduk. Ancak The Game Awards bize sürprizi patlattı:

Dave the Diver‘ın Dredge ile bir DLC’de buluşacağını duyurdu.

Bu duyurudan birkaç saat sonra MINTROCKET – ödül alamadıkları için biraz üzgün halde – Black Salt Games’in Dredge oyununu ne kadar sevdiklerini söyledikleri bir video yayınladı. Bu videoda DLC’nin 15 Aralık’ta ücretsiz olarak çıkacağını da duyurmuşlardı.

Verdikleri bilgiye göre Dave the Diver x Dredge DLC’si her iki oyuna da tamamen uyum sağlıyor. Böylece Dredge hayranlarının tanıdık bulacağı birçok elementi Bancho’ların suşi restoranına getiriyor. Fakat bu aynı zamanda şu anlama geliyor: Dredge oynamadıysanız bu DLC size Dredge hakkında birçok sürprizbozan gösterecek! O yüzden dikkatli yaklaşmakta fayda var.

DLC’nin fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Dave the Diver x Dredge Ne Gibi İçerikler Getiriyor?

Teknemizi gerçek zamanlı sürebiliyoruz. Böyle bir şey Dave the Diver’da yoktu. Suya açılmak istediğimizde hep aynı noktaya ışınlanmış buluyorduk teknemizi. Bu DLC ile teknemiz bizim kontrolümüzde oluyor. Suya hangi bölgede dalacağımızı seçebiliyoruz. Geceleri keşfedebileceğimiz yeni haritalar demek bu!

Dredge’de liman liman dolaşan satıcı kadın (Travelling Merchant) da Dave ve arkadaşları ile tanışıyor. Onları Aberration tipi balıklardan haberdar ediyor. Bu balıkların varlığına gözleri açılan Dave de artık hava sisliyken suya dalınca bu balıklarla karşılaşmaya başlıyor. Yani takvime yeni hava olayı ekleniyor.

Duff da boş duracak değil tabii ki. Dave’e son model yeni bir silah üretecek olmalı ki Aberration’lara karşı kullanabileceğimiz yeni teçhizatlarımız da olacak. Ancak bunlar diğer eşyalarımız kadar normal olmayacak. Balıkları yaraladıkça güçleniyormuşuzcasına tarifi imkansız bir takım deneyimlere sebep olacak bu yeni teçhizat.

MINTROCKET aynı zamanda Aberration tipi balıkların Dredge kurallarına uygun olarak bir gün içinde çürüyeceğini de söyledi. Bu yüzden balıkları gecenin sonunda Travelling Merchant’a satmak mantıklı oluyor. Ayrıca çoğu müşterimiz bu balıkların tadını dayanılması imkansız seviyede tiksindirici buluyor. Bu yüzden bu balıkları yemeye özel müşteriler geliyor restorana. Tabii ki bu iğrençlik Bancho’yu durduracak değil!

MINTROCKET balıkları Dredge’in oyun içi ansiklopedisindeki tarife uygun olarak yaratmaya özen göstermiş. “Dredge’de ancak güverteye çıkartınca görebildiğimiz bu balıkların suyun altında nasıl davrandıklarını da düşünüp yazmak eğlenceliydi” diyorlar.

Başka ne var DLC’de? Oynayalım da görelim!

Şu elemanlar Abberation’ları görmez umarım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.