Ejderha Mızrağı

Ejderha Mızrağı Artifektleri

dragonlancelogo

Fistandantilus’un Kan Taşı
Kan taşı, Rüyalar Çağı’nda yaratıldı. Kan Taşı’nın bir zekaya sahip olması muhtemel. Bu taş, Fistandantilus’un öğrencisinin vücuduna geçip tekrar güçlü ve genç olmasını sağlayan bir taştı. Bir savaş sonrasında Fistandantilus’tan çalınan Kan Taşı, Raistlin tarafından Fistandantilus’a karşı kullanılmıştır. Raistlin, Fistandantilus’un vücudunu ve bilgilerini çalmıştır. Kan Taşı, büyünün ilk zamanlarında güçlü ve şeytani bir malzemedir. Yaklaşık 8 santimetre çapında gümüş bir zincire sabitlenmiştir. Aslında kırmızı damlacıklı yeşil değerli bir taştır.

Mavi Kristal Asa
Mavi Kristal Asa, Xak Tsaroth şehrinde Tanrıça Mishakal’ın tapınağında bulunan heykelinin elinde tuttuğu asadır. Asa, Mishakal’ın gücünü çağırarak yaraları iyileştirme gücüne sahip olur. Ayrıca güçlü yıldırımıyla kötülükleri kovar.

Asa, Afet sırasında şehir dağ yamaçlarına kayınca kayboldu. Altınay’ın kabile reisi babası, Nehiryeli’ni Asa’yı bulması için görevlendirmiştir. Köyüne dönmek üzereyken, Nehiryeli şarlatan olarak ifşa edildi ve ölüme sürgün edildi. Altınay, elinde asa onunla birlikte olabilmek için koştu. Kayalar ikisine birden çarptıkça, asa parlak mavi ışıklar saçtı ve ikisi Solace şehrinin dışına taşındılar.

İlgili Makaleler

Asa, iyi tanrıların çabalarını engelleyeceğini düşünen kötü güçler tarafından arandı fakat Mızrak Kahramanları, Altınay’ı ve Asa’yı nihayet Xak Tsaroth’a gelene kadar korudular. Orada, Altınay asayı doğru yerine geri götürdü (asa heykelle kaynaştı ve taşa döndü) ve asanın iyileştirme gücüyle Mishakal’ın gerçek bir rahibi oldu.

Mishakal’ın Diskleri
Mishakal’ın Diskleri, evlilik ayinleri gibi iyiliğin tanrılarının öğretilerini içerir. Dünyada denge gerektiğinden, aynı zamanda, kötülüğün ve doğanın tanrıları ile ilgili şeyler de öğretirler. İnce, hafif ve platinyumdan yapılmışlardır. Afet’den sonra diskler, batık şehir Xak Tsaroth’da saklanmışlardır. Khisanth(Onyx) adlı siyah ejderha tarafından korunmuşlardır. Diskler, Tarihçe serisinin ilk kitabı Güz Alacakaranlığın Ejderhaları’nda, yolarkadaşları tarafından bulunmuştur.

Ejderha Küreleri
Ejderha Küreleri, Yüksek Büyücülük büyücüleri tarafından 3. Ejderha Savaşı’nın son umutsuz saatlerinde Rüyalar Dönemi’nde yaratılan güçlü eserlerdir. Küreler 3 tarikatın büyücüleri tarafından yaratılmıştı, iyi ve kötü olan bütün ejderhaların mahiyetini içermekteydi. Bütün kürelerin Istar’ın Kralrahibi tarafından halkı büyü kullanıcılarına karşı ayaklandırmak için Kayıp Savaşlar sırasında yok olduğu düşünülmekteydi, lâkin 3 tanesi kurtulmuştu. Birisi Lorac’ın gözetiminde, bir başkası BuzDuvar Kalesinde ve üçüncüsü ise Yüce Ermiş Kulesinde idi. Kürelerin asıl özelliği kullanıcıya ejderhaları çağırma yeteneğini vermesiydi ve genellikle bu güç, egemenliğe veya yok etmeye yeterliydi. Ejderha Küreleri ayrıca üstün zekaya sahiplerdi ve kendilerini korumak için güçlü bir güdü sergiliyorlardı. İradesi zayıf kullanıcıları kolaylıkla kendi kontrolleri altına alıyorlardı aynen Lorac Caladon’un başına gelenler gibi. Daha sonraları Mızrak Savaşlarında, Aktaş Divanı, Ejderha Kürelerini kullanmanın yollarını aramışlardı. Her nasılsa, aldıkları risk yüzünden, yok edilmişlerdi. Birisi Tasslehoff tarafından. Bir diğeri, Kan Denizi’nde ölümden kurtulmak için meşhur Raistlin Majere tarafından kullanılmıştı. Her ne kadar büyü ile zarar verilemese de, güçlü fiziksel etkiler ile kırılabiliyorlardı.

Tracy Hickman’ın açıklamalarına göre, zaman içinde, Ejder Küreleri kendi zihniyetlerini geliştirmişlerdir.

Ejderha Mızrağı
Ejderha Mızrağı kural kitabına göre, Ejderha Mızrakları 3. Ejderha Savaşı’nda kötü ejderhaları öldürmek için yaratılmıştır. Her savaşta kullanılabilir fakat en çok ejderhalar üzerinde işe yarar. Pek çok romanda da adı geçen kahraman Huma Ejderhafelaketi (Dragonbane), Takhisis’i yenmek için bu mızraklardan birini kullanmıştır. Kural kitabına göre, Ejderha Mızrakları nadir bulunurlar ve ticareti sık yapılan bir eşya değildirler. Küçük Ejderha Mızrakları, iki artifektten biri kullanılarak yapılabilirler( Kharas’ın Çekici veya Ergoth’un Gümüş Kolu) fakat büyük Ejderha Mızrakları ikisi ile birlikte yapılır. Büyük Ejderha Mızrakları, Küçük Ejderha Mızrakları’nın aksine,  iyiliğin gücüyle kutsanmışlardır.

Gargath’ın Gri Cevheri
Gargath’ın Gri Cevheri Kaos’un özünü içeren bir artifekttir. Kural kitabına göre Reorx, bu taşı Kaos Tanrısı’nın bir kısmını içermesi için yapmıştır fakat bir kaza sonucu onu taşın içine hapsetmiştir. Gricevher, Lunitari ayının içine koyduğu bir artifekttir. Gnomlar, Gricevher’i Reorx’un dizaynlarından yaptıkları büyük bir makinaya güç vermesi için aldılar. Cevher onların ellerinden kurtulduğunda dünyadaki Kaos ve içindeki şeyler değişmişti. (Pegasi, Minotaurlar vs.). Gnomlar, cevheri Taladas’dan Ansalon’a kadar takip ettiler. Güçlü eski bir büyücü olan Gargath, Gricevher’i iki tanrıtaşı arasında sıkıştırıp bir kaleye hapsetmiştir. Biri zenginlik için diğeri ise öğrenmek için Gricevher’i arayan iki grup Gnom, cevheri Gargath’dan çalmaya teşebbüs ettiler fakat taş onları cüceye çevirdi. Palin Majere ve kardeşleri Gricevher’i yakalamaya teşebbüs ettiler ve başarılı oldular fakat yolarkadaşları cevheri bir bahiste kaybettiler. Irda, cevheri bulup kırdı ve kazara Kaos Savaşı’nı getirmiş oldu.

Kharas’ın Çekici
Üçüncü Ejderha Savaşı sırasında, Ejderha Mızrağını dövebilmek için gerekli olan iki artifektten birisi idi.

Kendi başına daha basitçe bir Ejderha Mızrağı üretiminde kullanılabilirken, Ergoth’un Gümüş Kolu ile birleştirilerek büyük Ejderha Mızrağı yapılabilirdi. Bu çekiç efsaneye göre dünyanın dövücüsü ve cücelerin lider tanrısı Reorx tarafından dövülmüştü. Savaş sonrasında, Takhisis ejderhalarını geri çektiği zaman, çekiç Solamniya Şövalyeleri tarafından kutsal bir emanet olarak korunmuştu. Felaket’ten kısa bir süre önce, genç ve cesur bir cüce savaşçısı Kralrahip’in savaşlarının birinde Ansalon’u kötülükten kurtarmak için Solamniya Şövalyeleri ile savaşmıştı. Şövalyeler bu savaşçıdan öyle etkilenmişlerdi ki ona Kharas, yani Solamniya dilinde “Şövalye” ismi ile birlikte çekici de verdiler. Sonrasında Kharas, Thorbardin’e geri döndü. Felaket geldiğinde de cüceler, kuzenleri dağ cüceleri de dahil olmak üzere kimseyi içeri almayacak şekilde krallıklarının kapılarını dış dünyaya kilitlediler. Çekiç ve Kharas, Fistandantilus ile insanlar ve cüceler ordusu Zhaman’a gelene dek Thorbardin’de kaldılar. Bu olay Cücekapısı Savaşı olarak bilindi. Cüce ile cücenin savaştırılması Kharas’ı yok etti. O, tüm cücelerin barış içinde yaşamaları gerektiğine inanırdı. Öte yandan, Kharas onur ve görev konusunda ırkının en önde geleni idi. Büyük Kral Duncan, savaşması için emirler verince de Kharas görevini yerine getirirken hiç tereddüt etmedi. Savaşın devamında Fistandantilus’un inanılmayacak güçte bir büyüyü harekete geçirmesi, iki orduyu yok ettiği gibi, Zhaman’ı da yok ederek Skullcap’e dönüştürdü ve Thorbardin kapısını da harabeye döndürdü. Kharas dışında herkes ölmüştü. Savaş büyük kralın tüm varislerini de yok etmişti. Bu yüzden büyük Kral Duncan öldükten sonra yerine kimin geçeceği üzerine fazla kavga olmadı. Kharas son bir bıkkınlık ile çekicini eline aldı ve çekici bulunana kadar gerçek bir kralın olmayacağını ilan ederek oradan ayrıldı. Çekiç, Mızrak Kahramanları tarafından Duncan’ın mezarında bulundu. Grup, mızrağı bir pazarlık kozu olarak Thorbardin’deki Pax Tharkas mültecilerinin korunmasında kullandılar. Çekiç kendi başına kullanıcısının gücünü defalarca katlar. Nasıl şifacılar Mavi Kristal Asa’ya (iyileştirme tanrısı Mishakal’a ait bir artifekt) büyük saygı gösteriyorlarsa, cüceler de Çekiç’e (kendi tanrılarına ait bir artifekt) aynı saygıyı gösterirler.

Grallen’in Miğferi
Weis ve Hickman’ın yazdığı Cüce Derinlikleri Ejderhaları kitabında Skullcap’in içinde Raistlin tarafından bulunmuştur. İlk olarak, yüzyıllar önce Cücekapısı Savaşları’nda ölen, cüce Prens Grallen’in ruhu tarafından ele geçirilen Sturm Brightblade tarafından kullanılmıştır. Daha sonra, Thorbadin’deki Thanes Konsey’inden önce Kral Duncan’ın mezarına girmek için, Flint Fireforge tarafından kullanılmıştır. Mezarı boş olan Grallen’in taş heykeline yerleştirildiğinde,  o da taşa dönmüş ve heykelin bir parçası olmuştur.

Onur’un Yüzü
Onur’un Yüzü, cüce bir demirci tarafından yapılan ve bir Elf Büyücü olan Sardal Crystalthorn tarafından Minator Kaz’a verilmiş çift taraflı bir baltadır. Eğer balta kaybolursa, Kaz hemen ellerine onu çağırabilir. Balta, yalnızca onurlu bireylere tepki gösterir. Onursuz bireyler, etkilerini göremeyeceklerdir. Sonunda, balta bir süre sonra kendini tamir edebilir duruma gelir. Düzelmenin süresi, savaşta aldığı hasarım miktarına göre değişir. En son Ejderha Savaşı’nda görüldü, bugün nerede olduğu bilinmiyor.

Kayıp Yıldız
Kayıp Yıldız, Ruhlar Savaşı’nda kullanılan büyük kılıçtır. Elf bir demirci tarafından yıllar önce dövülmüştür. Büyük bir elf paladinine verilmiş ve ölümünden sonra yüzyıllarca Güneş Kulesi’nde tutulmuştur. Bir düşmanın hırslı gözleri tarafından görüldüğünde, düşman kılıcın güzelliğine yanaşabilirdi. Bu silah, Ruhlar Savaşı üçlemesinin ikinci kitabı, Kayıp Yıldızın Ejderhaları’nda büyük bir ejderha öldürmek için kullanılmıştır.

İnanç Madalyonu
İnanç Madalyonları, Krynn’in gerçek tanrılarının rahipler sınıfının üyeleri tarafından üç tanrının büyüsü beklentisiyle kullanılmıştır. Bu madalyonlar iki amaca hizmet etmek için kullanılırlar; biri kullananın inancını ilan etmek, diğeri ise ruhani varlıkları çekmektir. İnanç madalyonları ortak vatandaşlar tarafından kullanılabilir fakat onlar madalyonlardan ruhani güç kazanamazlar. Madalyonlar büyülüdür. Üzerlerinde tanrının sembolü vardır. Madalyonlar, rahiplerin doğallıklarını göstermek için, elbiselerle birleştirilerek ve kaftanlarla birlikte kullanılır.

Ergoth’un Gümüş Kolu
Gümüş Kol, adından da belli olduğu üzere, gümüş bir kol. Solace’dan, büyük demircilik güçlerini ejderha mızraklarını dövmek için kullanan mülteci demirci Theros Ironfeld’e takılmıştır. Gümüş Kol, ejderha mızraklarını dövmek için kullanılan artifektlerden biridir. Tek başına, küçük ejderha mızrağı yapar. Çekiç ile birleştirildiğinde, büyük ejderha mızrakları yapmakta kullanılır.

Magius’un Asası
Magius’un Asası, Magius onu ele geçirmeden önce yapılmış olan büyülü bir asadır. Asa, Huma’nın yanında savaşan, Magius adında bir büyücü  tarafından sahiplenilmiştir. Yüksek Büyücülük Sınavı’ndan sonra Raistlin Majere’in sahipliğine geçmiştir. Daha sonra, Dalamar tarafından, Palanthas’daki Yüksek Büyücülük Kulesi’ne alındı. Palin Majere asayı kendi testinden sonra aldı. Asa, büyük bir büyüsel güce sahiptir ve binlerce kez kapıları açmak ve kilitleri eritmek için kullanılmıştır. Asa’nın en dikkate değer büyüsü, “Shirak” sözcüğüyle aktif hale gelip, “Dumak” sözcüğüyle deaktive olan ışık büyüsüdür. Bazen “Dulak” olarak telaffuz edilir fakat bu yanlış sözcüktür. Asa,  kullanan kişinin gücüne etki de eder, ona güvenlik ve destek sağlar. Asa, kullanıcısını daha güçlü kılar ve daha güçlü saldırılar yapmasını sağlar. Asada güçlü bir koruma büyüsü birikmiştir dolayısıyla, kullanıcısı olmayan biri kullanmaya teşebbüs ettiğinde dokunan kişi delirir. Kullanıcı, asanın bir parçası haline geldiğinde asa gönüllü olarak teslim edilmediği sürece tüm büyüler ters etkilidir. Asa tahtadan ve tepesinde Altın Ejder’in  pençesi vardır. Pençe, yalnızca ejderha ateşinin yok edebildiği bir küreyi kavramıştır. Küre aynı zamanda Kaos’u kör edebilecek güçlü bir savaş büyüsü yapmakta da kullanılmıştır.

Yıldız Cevheri
Yıldızcevheri, iki insanı aşk ile bağlayan bir taştır. Ejderha Mızrağı’nda bu taşa dair tek kayıt, Taç Şövalyesi Sturm Brightblade’e, Prenses Alhana Yıldızmeltemi tarafından bu cevherin verilmesidir. Cevher, diğer kişi hayatta olduğunda büyür. Partner öldüğünde, Yıldızcevheri’nin ışığı söner. Sturm Brightblade öldüğünde,  Alhana’nın Yıldızcevheri, babası Lorac’ın mezarına gömülmüştür.

Margaret Weis Yıldızcevheri’ni, kendi yazdığı bir fantezi serisi olan galaktik romanlarından Koruyucuların Yıldızı (Star of the Guardian) için yaratmıştır. Fakat seri yayımlanmadığı için bu cevheri Ejderha Mızrağı’nda kullanmaya karar vermiştir.

Tobril
Tobril, Gilean tarafından tutulan bir kitaptır. Yüksek Tanrı tarafından Gilean’a sunulmuştur ve evrenin gerçek planı bu kitaptadır.

Ejder Felaketi
Ejder Felaketi, Güç Çağı sürecinde elfler tarafından dövülen, “Redeemer” diye de bilinen bir kılıçtır. 3. Ejderha Savaşı’ndan sonra kaybolmuştur. Ejder Felaketi, Baaz Ejderanları kolayca öldürebilen bir silahtır. Kılıç, günde en fazla 3 defa taşıyıcısının emiriyle eşyaların yerlerini saptayabilir. Ejder Felaketi, Ejderkatleden’in kardeş kılıcıdır. Silvanesti’deki Mızrak Kahramanları ve Alhana Starbreeze’den sonra, Alhana, Tanis’i bu kılıçla ödüllendirmiştir. Tanis, Kaos Savaşı’nda ölene kadar kılıcı taşımıştır. Sonra, bir hırsız Tanis’in mezarından kılıcı çalmış ve  onu daha sonra Dhamon Grimwulf’a satacak olan, Ogre Kralı’na satmıştır. Dhamon, kılıcı bacağındaki yaraya bir solüsyon bulmak için kullanmaya teşebbüs etmiş fakat başaramamıştır. Kılıcı attıktan sonra, yol arkadaşlarından bir Solamniya Şövalyesi olan Fiona, kılıcı almıştır. Dhamon’un arkadaşı olan Maldred,  kılıcı Fiona’nın öldüğü yerin yanında bir taşa saplamıştır.

Ejderkatleden
Ejderkatleden, Ejder Felaketi’nin kardeş kılıcıdır. Bu kılıç elf kralı Kith-Kanan’ın tılsımlı kılıcıdır. Elf büyücülerinin sihirli elleriyle dövülmüştür. Ejderhalara karşı özel güçleri vardır. Kılıcın başı yeşil mücevherden oluşur, orta tarafı bir kartalın gagası şeklindedir ve üstüne elf runları işlidir. Ejderkatleden, 2. Ejderha Savaşı sırasında kötü ejderhaların Silvanesti’ye saldılarını engellemek amacıyla elfler tarafından dövülmüştür. Kith-Kanan, onu nihayetinde Kardeşkatleden Savaşları sırasında kullanabilmiştir. Kith-Kanan tarafından Qualinesti’ye getirilmiş ve Sla-mori’de kendisiyle birlikte gömülmüştür. Sla-mori’deki dostları Kith-Kanan’ın Pax Tharkas yolu üzerindeki mezarına giderken yolda dev bir sürüngenin saldırısına uğradılar. Canavar onlara saldırdı ve Tanis’in kılıcı üzerine asit püskürtüp eritti. Kılıçsız kalan Tanis, Kith-kanan tarafından kılıcı aldığı yere Kith-Kanan’ın mezarına sığındı. Tanis, onu Tarsis’teki Kırmızı Ejderha Mağarası’nda Caramon’a verirken kaybetti. Bina çökmeye başladı ve sonra kılıç yerine geldiğinde Laurana ve Sturm, grubunun mülkiyetindeydi. Bir kasaya saklanmıştı. Laurana, ejderha küresini Qualin-mori’ye geri götürdüğünde, Ejderkatleden’i bırakmaya zorlandı. Sonra, Porthios ve Laurana’nın kardeşi, Tanis ve Laura’nın evlendiği günde onu Tanis’e hediye ettiler.

Siz de eklemek istediğiniz Ejderha Mızrağı artifektleri varsa bize yazın…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.