Sinema Haberleri

2016 Yılında İzleyeceğimiz Fantastik, Bilimkurgu ve Çizgi Roman Uyarlaması Filmler

sinema

Artık gelenekselleşen Frpnet yeni yılın beklenen fantastik/bilimkurgu filmleri köşeme hoş geldiniz!

Şaka bir yana, bu seçkiyi yıllardır keyifle hazırlıyorum ve açıkçası sonra ben de açıp bakıyorum, hangileri hakkında ne demişiz, hangi filmler gelmiş, kaçırdığımız ya da bahsetmediğimiz sürprizler olmuş mu diye. Umarım sizler de faydalanıyorsunuzdur.

Geçtiğimiz yıl fantastik/bilimkurgu filmleri konusunda epey verimli bir yıldı, en önemli iki film ise Star Wars: The Force Awakens ve Mad Max: Fury Road idi şüphesiz. Kişisel olarak 2015’te vizyona giren tüm filmlere baktığımda bile favori filmimin Mad Max: Fury Road olduğunu söylemeliyim.

Gelelim 2016’ya. Elbette bu tür yine birçok beklentiyi bünyesinde barındırıyor. Çoğu yine çizgi roman uyarlamaları ve devam filmleri diyebiliriz. Haydi bir göz atalım:

Batman v Superman: Dawn of Justice

batman-v-superman-logo-buyuk

2013’te Man of Steel adlı filmde izlemiştik en son süper kahramanımızı. Christopher Nolan fikir babasıyken, Zack Snyder yönetmen koltuğundaydı, senaryoda da David S. Goyer ismini görüyorduk.  Film genel anlamda Superman’ın hayat hikayesini yeniden yazıyordu ve “Superman, General Zod’a karşı” çatışmasını izliyorduk. Filmde Kevin Costner’ın varlığı da şaşırtıcıydı. Senaryo anlamında derinliği az ama aksiyonu güçlü bir yapımdı Man of Steel. Bu kez senaryo koltuğunda Chris Terrio ismini görüyoruz, Nolan ve Snyder ise yine yerlerinde. Henry Cavill’i tekrar Superman olarak izleyeceğimiz filmde kendisine Diane Lane, Laurence Fishburne ve Amy Adams gibi yine önceki filmden isimler eşlik edecek. Bu kez Batman’in Superman ile karşı karşıya gelecek olması elbette filmin en merak uyandırıcı unsuru. Batman’i ise Ben Affleck  canlandırıyor. Bu iki süper kahramanın adalet anlayışları bakalım nasıl çarpışacak? Film ülkemizde 25 Mart’ta vizyonda.

YouTube player

Captain America: Civil War

civil-war-gorsel-003

Geçen sene izlediğimiz Avengers: Age of Ultron adeta bir süper kahramanlar karnavalıydı. Thor, Iron Man, Kaptan Amerika ve Hulk’ın yanısıra Hawkeye, Nick Fury ve Black Widow da maceraya katılmışlardı. Marvel ürünü Kaptan Amerika: Civil War’ın da benzer bir karnaval olacağı, tüm sene yeni isimlerin bir bir eklenmesi haberleriyle belli oldu.  Chris Evans’ın bir kez daha Captain America kostümünü giyeceği filmde, yönetmen koltuğunda da yine Russo kardeşler var. Stan Lee’nin orijinal fikrini Christopher Markus ve Stephen McFeely senaryolaştırmış. Black Widow-Scarlett Johansson, Ant-Man-Paul Rudd, Spider Man -Tom Holland, Baron Zemo- Daniel Brühl gibi isimler belliyken, Hobbit’le özdeşleşen Martin Freeman’ın filmdeki rolü sır gibi saklanıyor, tek bildiğimiz hükümet için çalışan birinin rolünde olacağı. Filmin esas odaklanacağı nokta ise Iron Man-Captain America çatışması! Robert Downey JR’ı da izlemelere doyamayalım! Film 6 Mayıs’ta ülkemizde izlenebilecek.

YouTube player

X-Men: Apocalypse

X-Men-Apocalypse-Movie-Scale

X-Men: First Class ile başlayıp X-Men: Geçmiş Günler Gelecek ile devam eden X-Men üçlemesinin son halkası X-Men: Apocalypse insanlığın tarihinden beri Tanrı gibi görülen, gelmiş geçmiş en güçlü mutant Apocalypse’i seyirciye tanıtacak. Film, mutantın yüzyıllık uykusundan uyandıktan sonra Magneto’nun öncülüğünü ettiği güçlü bir mutant ekibiyle birleşerek insanlığı dünyadan silme ve dünyanın yönetimini yeniden Apocalypse’e verme çabasını anlatıyor. Bryan Singer imzalı X-Men üçlemesinin son filmi olan X-Men: Apocalypse 27 Mayıs 2016’da vizyona girecek. Filmde en son 2009 “X-Men: Wolverine” ile karşımıza çıkan kötü karakter Blob, yedi sene sonra tekrar bir X-Men serisinde boy göstermiş olacak. Blob karakterini 200 kiloluk Fransız asıllı bir Kanadalı oyuncunun oynayacağı söylenmişti.

YouTube player

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

teenage-mutant-ninja-turtles

Bu bir devam filmi. İlk film gişede iyi olsa da hayranları tarafından fazla beğenilmemişti, bakalım pizzasever kaplumbağalarımız ikinci filmde hayranlarını tatmin edebilecekler mi?  Yönetmen değişikliğine gidilen devam filminde bu sefer Dave Green şansını deniyor. Başrollerde ise  yine Megan Fox, Stephen Amell, Will Arnett, Noel Fisher gibi isimler var. İkinci filmde Rocksteady ve Bebop’a bir başka kötü kahraman daha eşlik edecek. Kaplumbağaların ezeli düşmanı Shredder’a, bir de Baxter Stockman destek çıkacak. Bir bilimadamı iken mutasyona uğrayarak sinek benzeri bir yaratığa dönüşen kötü karakter için seçilen isim ise Tyler Perry. Filmin yapımcı koltuğunda da yine Michael Bay oturuyor. Film 3 Haziran’da ülkemizde vizyonda.

YouTube player

Star Trek Beyond

star-trek-beyond

Yönetmen koltuğuna bu kez  Hızlı ve Öfkeli serileriyle sükse yapan Justin Lin’in oturduğu Star Trek 3, yılın belki de en çok beklenen filmi. Filmde Spock karakterini ete kemiğe büründüren Zachary Quinto olacak. Star Trek Beyond’da uzayda keşif yapma göreviyle gezen ekibe hayat veren Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Zoe Saldana, John Cho, Anton Yelchin ve Karl Urban yeniden bir araya gelecek. Filmin oyuncu kadrosuna katılan yeni yüzler ise Lydia Wilson, Sofia Boutella ve Idris Elba. Filmin senaryosunu ise filmin oyuncularından Simon Pegg ve Doug Jung üstleniyor. Star Wars çılgınlığından sonra bakalım Star Trek Beyond, beklentileri karşılayabilecek mi? Vizyon tarihi 22 Temmuz!

YouTube player

Ghostbusters

ghostbusters-resim

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında söylentileri çıkmaya başlamıştı yeni nesil Hayalet Avcıları çekilecek diye. Bir fark ise, bu kez ekip kadınlardan oluşuyor! Başrollerini Melisa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon ve Leslie Jones’un paylaştığı filmde, ekibe yakışıklı aktör Chris Hemsworth eşlik edecek! Bakalım kadın hayalet avcıları 1984 yılındaki orijinal Hayalet Avcıları’nda olduğu gibi tozu dumana katabilecekler mi? Vizyon 29 Temmuz!


Independence Day: Resurgence

independence-day-resurgence-banner

İşte yılın en önemli filmlerinden biri daha! 1996 yapımı Oscar Ödüllü Kurtuluş Günü’nü tam 20 yıl sonra yeniden beyazperdeye aktaran Roland Emmerich’e helal olsun! Filmin oyuncu kadrosunda Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Charlotte Gainsbourg, Joey King gibi önemli isimler bulunuyor. Devam filmi niteliğindeki yapımın senaryosunu Carter Blanchard kaleme almış. Uzaylılar yine saldırıyor! Vizyon 1 Temmuz!

YouTube player

Alice Through the Looking Glass

alice-through-the-looking-glass-banner

Lewis Caroll’un efsanevi öyküsünden beyazperdeye uyarlanan ve yönetmenliğini Tim Burton’un üstlendiği Alis Harikalar Diyarında filminin devam halkası Aynanın İçinden ismiyle karşımızda! Kupa Kraliçesi Helena Bonham Carter, Çılgın Şapkacı Johnny Depp ve genç Alice Mia Wasikowska’nın yer aldığı devam yapımının yönetmen koltuğunda ise bu kez Muppets’ın yönetmeni  James Bobin oturuyor. Babasının izinden giderek ticaret yapıp denizler boyu yol alan Alis, seneler sonra Londra’ya döndüğünde mistik bir aynayı keşfediyor ve  Çılgın Şapkacı’yı kurtarmak için  Harikalar Diyarına geri dönüyor! Film ülkemizde 27 Mayıs’ta vizyona girecek!


Warcraft

Anduin Lothar

Dünyanın gelmiş geçmiş en çok satan oyunlarından biri olan  World of Warcraft’tan beyazperdeye uyarlanan Warcraft: The Beginning şüphesiz en merak edilen filmlerden.  Başrollerini Paula Patton, Ben Foster ve Travis Fimmel’in paylaştığı yapım insanlarla orklar arasındaki mücadeleye odaklanıyor.Filmin yönetmeni Ay (Moon) ve Yaşam Şifresi (Source Code)’u yönetmiş olan Duncan Jones,  senaryo ise  Charles Leavitt tarafından yazıldı. Bakalım Azeroth dünyasında bizi nasıl maceralar bekliyor? Vizyon 10 Haziran!

YouTube player

Star Wars: Rogue One

star-wars-rogue-one-banner

Ve 2016’yı kaparken ilk Star Wars spin-off’u da bizi bekliyor olacak. Şimdilik kadroda  Forest Whitaker,  Felicity Jones,  Mads Mikkelsen ve Alan Tudyk’in olduğunu biliyoruz. Yönetmen koltuğunda Gareth Edwards, senaryoda ise Chris Weitz isimlerini görüyoruz. Film, Ölüm Yıldızı’nın planlarını çalmak için biraraya gelen savaşçıları konu alıyor. Serinin  A New Hope bölümünden öncesini konu alan yapım 16 Aralık’ta vizyona girecek. Ne diyelim, bekle, bekle, dur.

star-wars-rogue-one


Suicide Squad

suicide-squad-highres

Beyazperdeye uyarlanacağı haberlerini 2014’ten beri almaktayız. Joker Jared Leto olacak, sizce yakıştı mı tartışmaları zaten bir süre bizi meşgul etti. DC evrenini beyazperdede alabildiğine genişletme projesinin en önemli ayaklarından biri olan Suicide Squad’in yönetmenliğini David Ayer üstlendi. Filmde Will Smith,  Tom Hardy gibi isimler de göze çarpıyor. Harley Quinn karakterini ise güzel oyuncu Margot Robbie canlandırıyor. Filmde Amanda Waller tarafından oluşturulan gizli devlet kurumu ARGUS  azılı suçluları biraraya getiriyor: “Suicide Squad”!  Devletin müdahale edemediği tehlikeli işleri halletmeleri karşılığında hapis cezalarından kurtulacakları bir anlaşma imzalamaları kahramanlarımızın hayatlarını değiştirir şüphesiz. 12 Ağustos’ta koş salonlara!

YouTube player

Deadpool

Deadpool-trailer-2

Tüm Marvel kahramanları beyazperdede mübarek! Toplu olarak giren var, tek başına savaşan var! Tek başına savaşacak olan anti-kahraman dememiz gereken Deadpool’u Ryan Reynolds canlandırıyor. Deadpool karakteri, X Men Origins: Wolverine’de karşımıza çıkan Deadpool’dan daha farklı bir yapıya sahipmiş bu kez. Mizahi öğelerin çok olacağını tahmin ediyorum. Green Lantern’dan sonra umarım bu karakter Reynolds’a daha çok gider. Yönetmen koltuğunda Tim Miller’ın oturduğu filmin senaryosunda da Zombieland’in senaristleri Rhett Reese ve Paul Wernick’in imzası var. Deadpool 12 Şubat 2016’da ülkemizde vizyonda!

YouTube player

The Jungle Book

the-jungle-book-banner

Edebiyata olan ilgimden dolayı edebiyat uyarlaması filmler de her zaman ekstra ilgimi çekiyor. Rudyard Kipling‘in klasik çocuk romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Jon Favreau üstleniyor. Hikayede ailesini kaybeden bir çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülüyor. Mowgli isimli bu çocuk,  evi bildiği tek yer olan ormanı terk etmek zorunda kalıyor ve yeni keşifler onu bekliyor. Hikayeyi romandan senaryolaştıran Justin Marks. Film bir Disney yapımı fakat animasyon türünde bir film değil, sadece filmin içinde animatif öğeler kullanılmış. Çizgi film olmayıp teknik animatif öğeler barındıran ama aslında gerçek mekan ve insanlarla çekilen bu tarz filmlere canlı-aksiyon (live action) adı veriliyor. Bence yılın önemli filmlerinden. 15 Nisan’da ülkemizde izleyebileceğiz!

YouTube player

Underworld 5

underworld-vampir-kurtadam-kate-beckinsale

Dünyada tam 500 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Underworld serisi Kate Beckinsale ve Theo James  gibi isimlerle kaldığı yerden devam edecek!  2000’li yılların başından beri hayatımızda olan Underworld epey yönetmen değiştirdi bildiğiniz gibi. Bu kez  başarılı kadın yönetmen Anna Foerster’ın yönetmenlik koltuğuna oturacağı filmin senaristi ise Cory Goodman.  Konuyla ilgili fazla bilgi yok ama hayranları salonları dolduracaktır sorgusuz sualsiz. Vampirler ve likanlar arasındaki savaş bitecek gibi gözükmüyor! 21 Ekim’de sinemalara!


Angry Birds

angry-birds

Kendisi hiç şüphesiz mobil cihaz oyunlarının en popülerlerinden! Bu markayla üretilen birçok ürünün sonunda filminin de gelmesi hiç şaşırtıcı değil! Sony Pictures  “Angry Birds” isimli çizgi-animasyon filmi sunar!  Clay Kaytis ve Fergak Reilly ikilisinin ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin senaryosuna ise Simpsonlar başta olmak üzere pek çok animasyon projesinde imzasını gördüğümüz Jon Vitti el atıyor.  Film uçamayan kuşların evi olan bir adada geçiyor. Öfke problemi yaşayan “Kırmızı”nın ve onun garip arkadaşlarının tavırlarını ve hayatlarını izleyeceğiz anlaşılan. Eğlenceli animasyon 13 Mayıs’ta vizyonda!

YouTube player

Beklediğimiz diğer filmler:

  • Gods of Egypt
  • Allegiant: Part 1
  • Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny
  • The BFG
  • Gambit
  • Trolls
  • Fantastic Beasts and Where to Find Them
  • Jumanji
  • Miss Peregrine’s Home for Peculiars

Mutlu yıllar, iyi seyirler.

Yazan: Melis Zararsız

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.