Haberler

Kayıp Dünya Kayboldu!

kayip-dunya-sitesi

Şu anda bu satırları yazıyor olmak gerçekten benim için çok zor.

Ülkemizde kurgu edebiyatının, özellikle de fantastik kurgu ve bilimkurgunun gelişmesinde en önemli rolleri oynayan, 11 yılı geride bırakmış bir siteye bugün veda ettik. Pek çok genç yazarın ilk hikayelerinin yayınlandığı, fantastik kurgu ve bilimkurguya dair pek çok makale ve yayının bulunduğu Kayıp Dünya sitesi pek çok içerik ve anı ile yayın hayatına son verdi.

kayip-dunya-logo2Türkiye’de çok önemli işler başarmış olan, pek çok ses getirmiş projeye imza atan dost sitemiz Kayıp Dünya sitesi, kendi aldığı karar ile 4 Şubat 2012 sabahı kapandı. Frpnet olarak birlikte Türk Fantazya Birliği’ni kurduğumuz, fantastik ve FRP’nin gelişmesi için omuz omuza mücadele ettiğimiz bir siteydi. Hatta siteden fazlası olarak yaptığı buluşmalarla fantastik kurguya gönül verenlerin tanışmalarını ve ortak projeler yapmalarını sağlayan, fantastik edebiyatın önde gelen sitelerindendi.

2000’li yıllarda pek çok genç, ilk kurgu hikayelerini bu sitede okudular ve daha sonra yazdıkları ilk hikayelerini de bu sitede yayınlattılar. Pek çok yazar bu sitede yayınladığı yazılar sonrasında önemli yerlere geldiler. Fakat Kayıp Dünya’nın sahibi, sevgili dostum Altuğ Gürkaynak, bu kapanışı “Her başlangıcın bir sonu vardır,” diyerek açıklıyor.

Umarız başka bir dünyada hayat devam eder, umarız yine yeni bir yaşam oluşur.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.